Élet-Stílus

Nadal üldözöttnek érzi magát

A teniszjátékosok az új dopping-ellenőrzési szabályok miatt úgy érzik magukat, mint a bűnözők - véli Rafael Nadal, a férfiak világranglistájának éllovasa.

Rafael Nadal amondó: a tenisz nagy árat fizet azért, hogy szerepel az olimpia programjában. A férfitornákat szervező ATP és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tavaly aláírt együttműködésének következtében ugyanis idén már jóval szigorúbbak a tiltó-korlátozó rendelkezések, mint korábban.

„Nem sportszerű így üldözni a játékosokat” – mondta a spanyol klasszis arra reagálva, hogy év elejétől a világranglista első 50 helyezettjének mindennap meg kell jelölnie egy órát, amikor elérhető a doppingvizsgálatra. Nadal – Andy Murray-vel és a Gilles Simonnal vállvetve – azonban ellenzi az új rendszert.

Nadal ááítja: ő tiszta küzdelem legnagyobb harcosa (MTI/EPA)

Nadal állítja: ő tiszta küzdelem legnagyobb harcosa (MTI/EPA)

„Úgy érzed magad tőle, mintha bűnöző lennél. Még az anyám sem tudja mindig, hogy hol vagyok. Nagyon nehéz előre meghatározni, hogy holnap egy bizonyos órában hol is leszek majd…” – fogalmazott Nadal.

Az ellenőrzés szigorítása egyértelműen annak a következménye, hogy a tenisz ötkarikás sportág, a tavaly Pekingben aranyérmes spanyol csillag azonban nem tudja, megéri-e az áldozat.

„Természetesen a jövőben is szeretnénk szerepelni az olimpián, de azt hiszem, nem akarunk ekkora árat fizetni ezért. Én vagyok a tiszta, sportszerű küzdelem legnagyobb harcosa, de valahogy máshogy kellene a célt elérni” – tette hozzá Rafael Nadal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik