Élet-Stílus

Koeman bosszankodik, Izraelben elégedetlenek

Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint bosszantó vereséget szenvedett Izraelben a magyar labdarúgó-válogatott. A győztes fél sem elégedett.

A világranglista 43. helyén álló magyar válogatott Erwin Koeman szerint nem játszott rosszabbul a riválisnál (amely jelenleg a 18. a FIFA rangsorában), ám a támadások utolsó fázisában rendre rosszul döntöttek vagy rosszul passzoltak a játékosai. A holland edző szerint több esetben a meccshiány volt ennek az oka.

„Az volt a legbosszantóbb, hogy sok lehetőségünk adódott, több, mint a hazaiaknak, de ezekből egyetlen gólt sem tudtunk szerezni – értékelte az idénynyitó mérkőzést Erwin Koeman a szövetség hivatalos honlapján. – A vereség hozzátartozik a sporthoz, de mivel az albánok ellen már tétre megy a játék, mindenkinek el kell gondolkoznia azon, mit csinált rosszul.”

Koeman hozzátette: sok szempontból, a keret összetételét illetően is tanulságos volt a szerdai mérkőzés. „Valamennyi labdarúgómnak törekednie kell arra, hogy klubjában a lehető legtöbbet játsszon, mert ennek hiánya most is meglátszott.”

A győzelem ellenére az izraeli lapok nem igazán voltak elégedettek a görögök elleni sorsdöntő vb-selejtezőkre készülő válogatott játékával. A The Jerusalem Post például azt írta: a magyarok elleni teljesítmény biztosan kevés lesz a csoportot pillanatnyilag egy pont előnnyel vezető Görögország ellen. Sőt, a csapat sztárja, illetve a szövetségi kapitánya is így vélekedik.

Egyik fél sem elégedett (MTI/AP)

Egyik fél sem elégedett (MTI/AP)

„Nem játszottunk jól” – ismerte be a győztes gólt jegyző Joszi Benajun. – Be kell vallanunk, hiszen ez az igazság, hogy gyenge mérkőzés volt, ezzel együtt fontos, hogy nyertünk. Teljesen nyilvánvaló, hogy javulnunk kell. Hiszem, hogy megverhetjük Görögországot, persze csak akkor, ha nem úgy játszunk, mint a magyarok ellen…” – tette hozzá a Liverpool idegenlégiósa.

„Alacsony színvonalú meccs volt. Ilyen játékkal nem sok esélyünk lenne Görögország ellen” – értett egyet a csapat kapitányával a válogatott szakvezetője, Dror Kashtan.

Amíg Izrael a görögök ellen (március 28., illetve április 1.), a mieink az Albániával szembeni vb-selejtezőre készülnek. A magyar együttes idegenben, Tiranában lép pályára március 28-án, majd négy nappal később Máltának ad randevút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik