Élet-Stílus

Ancelotti nem akar Chelsea-edző lenni

Carlo Ancelotti nyáron sem szerződne a Chelsea-hez. A 49 esztendős szakvezető az egyik olasz lapban úgy nyilatkozott: nem akarja elhagyni az AC Milan csapatát.

A Chelsea ugyan Guus Hiddink személyében megtalálta a hétfőn menesztett Luiz Felipe Scolari utódját, ám a holland szakvezető az orosz válogatott irányítása mellett egyelőre – nem is írásban, csak szóban – nyárig kötelezte el magát a londoni klub mellett.

Mielőtt a Chelsea tavaly nyáron lecsapott volna Scolarira
az AC Milan együttesét dirigáló Carlo Ancelottit szerette volna megnyerni vezetőedzőnek, ugyanakkor az olasz tréner nemet mondott – s most, illetve a szezon végén sem tenne másként.

Ragaszkodik az AC Milanhoz (MTI/EPA)

Ragaszkodik az AC Milanhoz (MTI/EPA)

„A Chelsea volt az egyetlen klub, amely velem kapcsolatban szóba került. A nyáron találkoztam is Roman Abramovics tulajdonossal, de nem akartam elhagyni a Milant. Ugyanez történt most is, de továbbra sem kívánok távozni Milánóból” – nyilatkozta a La Stampában a Serie A-ban leghosszabb ideje, 2001 óta ugyanannál a klubnál alkalmazásban lévő edző.

Dicséretes a ragaszkodása, ugyanakkor Olaszországban az a hír (vagy pletyka?) járja, hogy a Milan útilaput köt a talpára, ha csapat nem lesz bajnok az idén.

Az AC Milan utoljára 2004-ben ülhetett fel az olasz futball trónjára, míg legutóbb az ötödik helyen végzett, azaz a BL-indulásról lemaradt, „csak” az UEFA-kupában vitézkedhet.

Ha a jelenleg harmadik helyen álló Milan a hétvégén elbukja a városi derbit, 11 pontos hátrányba kerül az Interrel szemben – és ebben az esetben máris lemondhatna a bajnoki címről.
Ennek ellenére Ancelotti úgy nyilatkozott: ő nem aggódik…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik