Élet-Stílus

Kitüntették az Arsenal támadóját

Emmanuel Adebayort választotta az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) 2008 legjobb futballistájának. A jelenleg sérült Arsenal-támadó a szavazáson a ghánai Michael Essient (Chelsea) és az egyiptomi Mohamed Aboutrikát (El Ahly Kairo) előzte meg.

A CAF voksolásán az afrikai válogatottak trénerei és csapatkapitányai szavaztak, és ők az Arsenal támadóját tették az első helyre. Adebayor a 2007-2008-as szezonban 24-szer volt eredményes az angol bajnokságban, és a togói válogatott világbajnoki selejtezőin négy alkalommal talált be.

A jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó csatár a nigériai Lagosban személyesen vette át az elismerést. „Óriási megtiszteltetés, hogy rám gondoltak. Büszke vagyok arra, amit az afrikai fociért tehettem, és a világbajnokság közeledtével mindent meg fogok tenni annak az érdekében, hogy megnyerjük a tornát.”

A vébék történetében először a fekete kontinensen, Dél-Afrikában rendezik meg a 2010-es világbajnokságot, amelyre Togó válogatottja még kijuthat. A selejtezők első körét sikerrel vették Adebayorék, a legközelebb márciusban Kamerun ellen játszanak.

2007-ben hosszas huzavona után végül Frederic Kanoute lett az év afrikai játékosa. Eredetileg Didier Drogba kapta volna az elismerést, de a Chelsea elefántcsontparti támadója jelezte, hogy nem vesz részt a díjátadó gálán. A CAF vezetői akkor úgy döntöttek, hogy csak olyan futballista tüntetnek ki a jövőben, aki személyesen, a szervezet éves gyűlésén veszi át a díjat.

A fiatal Adebayort hamar felfedezték a francia Metz együttesének tehetségkutatói, és a klubnál szerepelt először a nagyok között. 2003-ban a Monaco igazolta le, majd három évvel később az Arsenalhoz került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik