Élet-Stílus

Izrael-Magyarország percről percre

A világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott vereséggel kezdte a 2009-es évet. Az Izrael ellen egy szerencsétlen góllal kapott ki Koeman csapata.

Barátságos mérkőzés:
Izrael-Magyarország 1-0
Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion. V.: Borski (lengyel)
Gól: Benajun (77.)

94. perc: Letelt a négy perc ráadás, vége a meccsnek.

90. perc: Még egyet cserél a hazai kapitány: a gólszerző Benajunt hozta le.

Kettészakadt a pálya, néha 4-5 magyar is előlragad. Az izraeli kontrákban benne van a gól, de most már kockáztatni kell.

85. perc: Rudolf tüzelt 20 méterről, csak centiket tévedett az egyetlen itthon futballozó válogatott.

84. perc: Kettős csere a mieinknél: a Real Madrid légiósa, Szalai Ádám debütál a válogatottban.

83. perc: Torghelle gyönyörűen levette mellel a labdát, ráfordult a kapura, majd 11 méterről csúnyán fölédurrantott.

82. perc: Huszti szöktette Torghellét a jobb szélen, akinek a lövése elakadt a kapusban.

77. perc: Vezet Izrael! A technikás házigazdák kipasszolták a védelmet, a jobb szélről beadott labda addig pattogott, míg a hálóban kötött ki. Benajuné a gól. (1-0)

75. perc: Tímár Krisztián a pályán, az utolsó negyedórában a kispadon pihenhet Juhász.

72. perc: Hajnal felívelt szabadrúgását éles szögből fejelte kapura Juhász Roland. Az izraeli kapus ujjheggyel kitornázta a labdát.

69. perc: Juhász rosszul szabadított fel, fejjel pont egy izraeli támadót talált el, akinek a lövése szögletre pattant egy védőről. Dzsudzsákot lekapta a kapitány, Rudolf Gergely a pályán.

68. perc: Már megint… A kapuig jól kombinál a magyar csapat, de az utolsó passz rendre pontatlan. Ezúttal Dzsudzsák hibázott, Koeman nem tűnik túl boldognak a kispadon.

65. perc: Vadócz helyére érkezett Tóth Balázs.

61. perc: Összekapták magukat a házigazdák, de a tizenhatos előtt remekül szűr a magyar védelem. Benajunt a második félidőben leveszi a pályáról Bodor. Újabb csere az izraelieknél.

57. perc: Körbelőttük az izraeli kaput, jó lenne ha egyszer jól eltalálnánk a labdát.

55. perc: A házigazdák kocogósra vették a tempót. Nagy fölényben a magyar válogatott, sokkal többet van Husztiéknál a labda, de a támadások befejezése nem elég pontos.

51. perc: A magyar csapat bal széle sokkal veszélyesebb, Huszti és Dzsudzsák remekül megérti egymást. Hajnal harmadszor próbálkozott, de még mindig nem találta el a kaput.

49. perc: Tuama csavarta a kapura a labdát, Fülöp bravúrosan védett.

48. perc: Juhász könnyelmüsködött utolsó emberként, majd még éppen a tizenhatos előtt felvágta a kiugró csatárt – sárga és szabadrúgás.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés. Koeman nem cserélt a szünetben, az izraeliek három poszton is változtattak.

Az első félidő nagy részében a magyar válogatott játszott fölényben, de a távoli lövésekkel nem okozott komoly veszélyt. Az izraeliek összességében csalódást okoztak, de a szünet előtti percekben óriási ziccert hibáztak.

45+2 perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: A meccs legnagyobb helyzete után megint lelassult a játék. Két perc lesz a hosszabbítás.

40. perc: Óriási szerencséje volt a magyar csapatnak! Benajun csinált bohócot a jobb szélen Bodorból, majd a beadását kis híján Juhász lőtte a magyar kapuba. A lecsorgó labdát két méterről fejelhette az üres kapuba Kolautti, de fölément.

Jobb a magyar válogatott. Az izraelieknek alig volt épkézláb támadásuk, Koeman csapata viszont már többször veszélyeztetett – elősorban távoli bombákkal.

32. perc: Formás magyar kontrát Dzsudzsák fejezett be, a talán túl hamar eleresztett lövését azonban fogta Avat-kapus.

27. perc: Az eddig meglepően visszafogott Hajnal durrantott fölé. A hazai csapat több mint 20 hellyel előrébb van a világranglistán, de a pályán egyelőre nem látszik a különbség.

24. perc: Dzsudzsák lőtt kapásból kapura egy kipattanót 17-ről. Az izraeli kapus könnyedén szelídítette meg a labdát.

21. perc: Vanczákot kell ápolni, úgy tűnik nincs komolyabb baj.

19. perc: Ügyesen adogattak az izraeliek, majd hirtelen felgyyorsítottak: az első komoly helyzetet Kolautti hagyta ki, fejese két méterrel a kapu felett szállt el.

A fél pályán birkózik a két csapat, a kapuk továbbra sem forognak veszélyben.

12. perc: Megint Dzsudzsák. A PSV szélsője 16 méterről durrantott jócskán mellé.

9. perc: Torghellét szöktette Bodor, de az Augsburg idegenlégiósa lesen volt. Pillanatokkal később Dzsudzsák a bal szélen tört be a tizenhatoson belülre, sajnos a beadása nem volt elég pontos.

7. perc: Ben Haim kapta a meccs első sárgáját.

Körülbelül 10 ezren lehetnek a stadionban, a gyepszőnyeg csúszós, érdemes lesz távoli lövésekkel próbálkozni. Helyzet egyelőre nincsen.

4. perc: Benajun néhány perc alatt megmutatta, hogy miért ő a legnevesebb izraeli labdarúgó. A mieinknál Dzsudzsák nagyon aktív az első percekben.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A magyar válogatott a 43. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján; az izraeliek előrébb találhatóak, az előkelő 18. pozíciót birtokolják.

A magyar és az izraeli labdarúgó-válogatott eddig háromszor találkozott – mindannyiszor Magyarországon -, és egy-egy győzelem (0-2, illetve 2-1), egyszer döntetlenre végeztek.

Összeállítások
Izrael: Avat – Ziv, Kejnan, Ben Haim, Ben Dajan – Benajun, Alberman, Ohajon, Tuama – Golanr, Kolautti
Magyarország: Fülöp – Szélesi, Juhász, Vanczák, Bodor – Vadócz – Gera, Hajnal, Huszti, Dzsudzsák – Torghelle

Kikaptak a fiatalok

U20-as válogatott szerdán 3-0-ás vereséget szenvedett a házigazda olaszok elleni Alpok-Adria-kupa-mérkőzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik