Élet-Stílus

Chelsea: megtalálták Scolari utódját

A hét elején menesztett Luiz Felipe Scolari helyét Guus Hiddink veszi át az angol labdarúgó élvonalban szereplő Chelsea kispadján. A holland szakember szerződés nélkül dolgozik majd a londoni klubnál, amelynek a tulajdonosa, Roman Abramovics személyesen kérte fel.

Jövő héttől az idény végéig Guus Hiddink orosz szövetségi kapitány lesz a Chelsea vezetőedzője. Ezt maga a szakember nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek.

“Nem lehet egy hét alatt felkészíteni egy csapatot, de ez most rendkívüli helyzet. A Chelsea-nek remek játékosállománya van, és ha csúcsformába lendülnek, megkönnyítik a dolgomat. Természetesen a napokban beszélek elődömmel, Luiz Felipe Scolarival is” – jelentette ki a holland szakember.

A 62 éves trénernek nem lesz aláírt szerződése Londonban, mivel elegendőnek tartja a szóbeli megállapodást is a tulajdonossal, az orosz milliárdos Roman Abramoviccsal, aki a személyes jóbarátja.

Hiddink az Eb-n óriási meglepetést okozott az oroszokkal (MTI/EPA)

Hiddink az Eb-n óriási meglepetést okozott az oroszokkal (MTI/EPA)

Hiddink egyelőre a szezon végéig irányítja az edzéseket a Stamford Bridge-en, ugyanakkor nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy tovább marad. „Két forgatókönyv lehetséges: ha rosszul alakulnak a dolgok, visszatérek keletre, ha jól szerepel a Chelsea, akkor bármi megtörténhet. De nem akarok ennyire előre szaladni. A tavaszi meccseket szívesen vállaltam, hiszen két vb-selejtezője lesz csak az orosz válogatottnak az angol bajnokság utolsó fordulójáig. Belefér az időmbe, hogy segítsek egy olyan barátnak, aki mellesleg rengeteget tett az orosz labdarúgásért.”

A holland szakembernek van már tapasztalata a “duplázásban”, hiszen néhány éve az ausztrál válogatottat és a PSV Eindhovent párhuzamosan irányította. Egyik legnagyobb sikerét 2002-ben érte el dél-koreai szövetségi kapitányként, amikor világbajnoki negyedik lett, az orosz válogatottal pedig a tavalyi Európa-bajnokságon harcolt ki bronzérmet.

két és fél milliárdos bánatpénz

Az FC Chelsea – pontosabban annak orosz milliárdos-tulajdonosa, Roman Abramovics – a szigetországi média tudomása szerint legalább 7 és fél millió fonttal (mintegy 2 és fél milliárd forint) kárpótolja az elküldött vezetőedzőt, a brazil Luiz Felipe Scolarit és stábját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik