Élet-Stílus

Új elnök a Malév élén

admin
admin

2009. 02. 10. 18:35

A Malév Zrt. közgyűlése elfogadta Leonov Péter igazgatósági tagságáról való lemondását, és a Malév vezérigazgatói pozíciójából való távozását.

A légitársaság vezetését átmenetileg Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes látja el.

Anatolij Ballo, a Vnyesekonombank alelnöke azt követően, hogy lemondott eddig betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, a közgyűlés döntése értelmében az igazgatóság tagja lett, majd a testület a közgyűlést követő ülésén az igazgatóság elnökének választotta meg. Ugyancsak az igazgatóság tagja lett Alexander Tikhomirov, a Vnyesekonombank munkatársa.

A Malév Zrt. tőkerendezésének első lépéseként a közgyűlés döntött a légitársaság alaptőkéjének 360 millió forintra történő leszállításáról. Az alaptőke emeléséről a főtulajdonos AirBridge Zrt. még nem terjesztett elő javaslatot, mert tulajdonosi szerkezetének átalakítása – a tőkeemelésben résztvevő új befektető(k) bevonása – még nem fejeződött be. A folyamat lezárultával – akár a március 3-ra összehívott következő rendkívüli közgyűlést megelőzően is – a Vnyesekonombank készen áll a Malévnak az AirBridge Zrt.-n keresztül történő további finanszírozására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.