Élet-Stílus

Elbúcsúztatták Marian Cozmát

Nem ismeretlen a balatoni éjszakában sem a veszprémi késelésért felelős banda; ahol tagjai megjelentek, ott szinte biztosan balhé kerekedett. Felkerültek az internetre a szórakozóhely biztonsági kamerái által rögzített felvételek, Veszprémben pedig elbúcsúztatták Marian Cozmát.

A Somogyi Hírlap a veszprémi kézilabdások elleni támadás kapcsán – amelyben egy román játékos, Marian Cozma meghalt, egy horvát és egy szerb csapattag, Ivan Pesic és Zarko Sesum pedig súlyos sérüléseket szenvedett – közölte: a sportolókat ugyanaz a csoport támadta meg, amelynek mintegy 150 tagja a múlt év nyarán, erőfölényét demonstrálva a sétány őrzéséért felelős biztonsági cégnek, késekkel és kardokkal végigvonult Siófok egyik sétányán.

A siófoki erődemonstrációról készült videót megnézheti itt!

A cikk szerint csak feltételezhető, hogy a nyári felvonulásnak köze van a szeptember 17-én Siófokon, egy ezüstparti villa udvarán történt kézigránátos robbantáshoz, amely az enyingi csapat vezére ellen irányult.

Az enyingi banda kedvelte Siófokot, aminek a vendéglátósok nem örültek, mert a csoport tagjai általában balhét csináltak, s gyakran nem fizettek. Így történt a hétvégén Veszprémben is, ezért kellett meghalnia a válogatott kézilabdázónak – olvasható a megyei napilapban.

A szórakozóhely kamerái által rögzített felvételek



Elbúcsúztatták

A Veszprém Aréna zárt előcsarnokában vettek búcsút Marian Cozmától a sportklub és a város vezetői, valamint a sportoló társai. A játékosok egy-egy szál virágot helyeztek vasárnap meggyilkolt csapattársuk koporsójára.

Az épület bejáratai előtti teret kordonnal zárták le, a sajtó munkatársai és a csapat szurkolói – negyvenen-ötvenen lehettek – nem mehettek be. Romániából számos tévétársaság és sok lap munkatársa érkezett Veszprémbe, mintegy száz újságíró várakozott a sportcsarnok előtti téren.

A klubelnök közlése szerint Marian Cozma temetését valószínűleg szombaton tartják Bukarestben. A szertartásra elutaznak a veszprémi sportvezetők, a csapat tagjai, és feltehetően ott lesz sok szurkoló is.

Visszavonultatják a mezszámát

Soha senki nem játszhat többet 8-asban a veszprémi együttesben. Hajnal Csaba, a klub ügyvezető igazgatója az MTI-nek kedden elmondta: most mindenkinek mielőbb össze kell szednie magát a sokkból, mert vasárnap fontos Bajnokok Ligája-mérkőzés következik.



Galéria



Galéria


“Még minden annyira felfoghatatlan. Most vitték el Cozma holttestét a Veszprém Arénától. Az biztos, hogy visszavonultatjuk a mezt és az is, hogy rendezünk majd emlékmérkőzést” – tette hozzá.

Vasárnap már játszhat Putics

Putics Barna pályára léphet az Ademar León elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, miután kedden elhárultak az akadályok a kölcsönben Barcelonában játszó kézilabdázó veszprémi szereplése elől.

A magyar szövetség (MKSZ) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a spanyol és az európai szövetség is megküldte a hivatalos játékengedélyt az MKSZ-be. Putics mellett a Tatabányán kölcsönben szereplő kapust, Liszkai Szilvesztert, valamint a klubnál szereplő, ám az idei sorozatban még nem játszott szerb Uros Vilovszkit is benevezi a Veszprém a Bajnokok Ligája középdöntőibe. A legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe keddig lehet új játékosokat nevezni.

A szakvezetők megpróbálták megszerezni a nyártól biztosan Veszprémben játszó Fazekas Nándort is a Gummersbachtól, ám a német klub nem tudja elengedni őt, mivel szükség van rá a tavaszi szezonban.

Nyomravezetői díj Sztojkáért

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki érdemi információval szolgál a veszprémi kézilabdások elleni bűncselekmény harmadik gyanúsítottjának, Sztojka Ivánnak a tartózkodási helyéről – közölte a rendőrség.

A közleményben megerősítették, hogy a vasárnap hajnalban elkövetett
bűncselekménnyel három férfi gyanúsítható. Közülük kettőt nemzetközi
elfogatóparancs alapján vasárnap éjjel Ausztriában az A2-es autópálya
133-as kilométerszelvényénél elfogta és őrizetbe vette az osztrák
rendőrség, átadásuk hétfőn a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően
megkezdődött.

A rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a nemzetközi elfogatóparancs hatálya alatt álló harmadik gyanúsítottat, Sztojka Ivánt továbbra is nagy erőkkel keresik. Elfogására külön nyomozócsoport alakult, amelynek a tagjai minden állampolgári bejelentést ellenőriznek.

Szegeden is megemlékeztek

Több százan búcsúztatták el Marian Cozmát kedd délután Szegeden. Az emlékezők között megjelentek az MKB Veszprém legnagyobb hazai riválisa, a Pick Szeged játékosai, vezetői és szurkolói, több politikus, valamint a szegedi román főkonzulátus képviselői. Romániából számos tévétársaság és sok lap munkatársa érkezett Szegedre, több tucat újságíró várakozott a szegedi városi sportcsarnok előtti téren.

A koporsót Veszprémből Bukarestbe szállító menet rendőri felvezetéssel érkezett a Tisza-parti városba, majd tovább hajtott Románia felé.


A Pick Szeged játékosai búcsúznak (MTI)

A Pick Szeged játékosai búcsúznak (MTI)

A sportcsarnok előtt – ahol vasárnap délutántól Marian Cozma gyászszalagos fotója előtt több százan gyújtottak mécsest és helyeztek el virágot – sok sportoló és sportvezető fejezte ki részvétét a játékos apjának, egyik leánytestvérének és barátnőjének.

Marian Cozma húga a szegedi játékosoktól megkapta a Pick nyolcas számú, Cozma feliratú mezét, melyet a csapat valamennyi tagja aláírt. A román beállós nyolcas számú mezben játszott Veszprémben. A szegedi drukkerek egy R. I. P. Marian! – Requiescat in pacem, nyugodjék békében – feliratú transzparenst is készítettek a játékos emlékére.

Nincs kapcsolat

A rendőrségnek nincsenek hiteles, tényszerű információi arról, hogy a veszprémi kézilabdázókat vasárnap hajnalban ért brutális támadás gyanúsítottjai és az elmúlt év nyarán Siófokon felvonuló 150-200 fős társaság azonos kör lenne – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.


tiszteletbeli polgár



A Veszprém tiszteletbeli polgára címet adományozta Marian Cozmának, a Veszprém meggyilkolt kézilabdázójának. A csapat román válogatott beállósát vasárnap hajnalban szúrták szíven a veszprémi Patrióta Lokál előtt. A 26 éves sportoló a kórházba szállítást követően életét vesztette.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik