Élet-Stílus

Sikertelenül zárult az APEH e-árverése

admin
admin

2009. 02. 10. 16:41

A hétfő esti határidőre nem érkezett egyetlen ajánlat sem, így sikertelenül zárult az APEH első elektronikus ingatlan árverése.

Egy Kazincbarcika külterületén lévő, 300 ezer forint becsértékű szőlőre és egy 12 négyzetméteres faházra lehetett licitálni. A sikertelen próbálkozás nem jelenti azt, hogy az ingatlan végleg az adóhatóság nyakán maradt, ugyanis az elévülési időn belül – ez normál esetben öt év + hat hónap – akárhányszor próbálkozni lehet az árveréssel.

Rétek, szőlők

A következő elektronikus ingatlan árverés február 19-én lesz, egy 6 millió forint becsértékű sárospataki telephely – műhellyel és garázzsal – kerül e-kalapács alá, február 20-án pedig további 18 ingatlan árverése kezdődik meg.

Az APEH elektronikus árverési felületén kedden délután 125 ingatlan volt meghirdetve, főleg belterületi telkek, rétek, szántók, erdők, szőlők, de vannak köztük ipari ingatlanok, családi házak és lakások is, ezeket a következő hónapokban folyamatosan bocsátják majd árverésre.

3 napos aukciók

Az APEH végrehajtási eljárásai során lefoglalt, a hivatal birtokában lévő ingatlanokat és üzletrészeket az év eleje óta lehet értékesíteni, az ingóságok esetében már 2008 elején bevezették az e-árverést.

Az ingatlan árverésen érvényes ajánlatnak a becsérték 65 százalékát, lakóingatlannál a 75 százalékát elérő licitösszeg minősül. Az ingatlan becsértékének 10 százalékát kell befizetni, amit a nyertesnél beszámítanak a vételárba, a többi licitáló pedig visszakapja. Az árverések időtartama három nap.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.