Élet-Stílus

Nyolc pont a két milánói csapat között

Amíg a szombaton szereplő milánói csapatok közül az Inter értékes győzelemmel tért vissza a leccei kiruccanásból, az utóbbi hetekben biztató jeleket produkáló Milan behúzta a kéziféket a Reggina ellen.

A jövő heti lombard derbire készülő hazai csapatból eltiltása miatt hiányzott Pirlo, a lehetőséget kapott Ronaldinho viszont egy-két szép megmozdulástól eltekintve nem igazán élt az eséllyel – igaz, ebben megakadályozta a calabriaiak által alkalmazott taktika is.

A Reggina megerősített középpályával lépett harcba, s hogy Orlandi szakvezető számítása mennyire bevált, arról a 33. perc tanúskodott.

Az addig ímmel-ámmal – Flamini és Jankulovski távoli lövéseivel – veszélyeztető vörös-feketéket meglepte a vendégcsapat. A ritka ellentámadások egyikén Krajcik ívelése irányt változatott Corradin, s a már korábban is „jól mozgó” Milan-nevelésű Di Gennaro a kapuba talált. A játékrész hajrájában a hazai csapat joggal reklamált büntetőért Ambrosini gáncsolásánál – Pierpaoli sípja azonban néma maradt.

A Milan sztárjaitól ezúttal nem tellett többre (dpa)

A Milan sztárjaitól ezúttal nem tellett többre (dpa)

Szünet után ismét a Reggina kezdett jobban, de a Flaminit egy testcsellel elküldő Di Gennaro pimasz csavarása a léc fölé szállt. Bő egyórányi játék után a Milan immár megkapta a korábban kért büntetőt: Krajcik vitte földre Patót, s a pont mögül Kaká egyenlített.

A hajrában – némileg értetlenül – csak beívelésekre hagyatkozó Milan Inzaghi két helyzete révén a győzelemhez közel került ugyan, ám ennek ellenére sem tudott a sereghajtó fölé kerekedni. Az 1-1 azt jelenti, hogy Kakáék nyolcpontos hátrányból követik az Intert.

serie a, 23. forduló

Milan-Reggina 1-1 (0-1)
Milánó, San Siro, 54 ezer néző. Vezette: Pierpaoli
Gól: Kaká (67., 11-esből) illetve Di Gennaro (33.)
Milan: Abbiati – Zambrotta, Bonera, Maldini, Jankulovski – Beckham, Flamini, Ambrosini (Seedorf, 55.) – Ronaldinho (Inzaghi, 65.), Kaká (Antonini, 78.) – Pato.
Reggina: Campagnolo – Lanzaro, Valdez, Santos – Krajcik, Carmona, Cozza (Cirillo, 90.), Barillá, Costa – Di Gennaro (Sestu, 57.), Corradi.

Az élcsoport:
1. Inter 53 pont, 2. Milan 45, 3. Juventus 43 (22 mérkőzés), 4. Genoa 40 (22), 5. Fiorentina 38 (22), 6. Roma 37 (22), 7. Cagliari 34

Ajánlott videó

Olvasói sztorik