Élet-Stílus

Nem jutott be az elődöntőbe a Honvéd

Nem sikerült bekerülnie a LEN Kupa legjobb négy gárdája közé a Honvéd férfi vízilabdacsapatának, miután a vasárnap esti, Kőér utcai visszavágón csak döntetlenre végzett az orosz Kazany együttesével, amely egy góllal nyerte az első meccset.

A tatárföldi 9-8-as vereség után kétgólos győzelem szükségeltetett a Honvéd részéről ahhoz, hogy “simán” ott legyen a második számú európai kupasorozat elődöntőjében.

A meccs nem indult jól, mert a rivális szerzett vezetést, de Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok center hamar egyenlített.

A gyengébb támadójáték, avagy a felettébb példás védekezés nyomán ebben a játékrészben nem is esett több gól, sőt a második negyednek is már csaknem a fele lepergett, amikor a szintén ötkarikás aranyérmes Székely Bulcsú betalált (2-1).

Vindisch Ferenc büntetőből növelte az előnyt, az oroszok azonban nem akartak leszakadni, s fáradozásaikat egy ízben – még a szünet előtt – siker koronázta (3-2).

Gergely István kapus véd  a Kazany elleni találkozón (MTI)

Gergely István kapus véd a Kazany elleni találkozón (MTI)

A harmadik nyolc perc sem kezdődött jól magyar szempontból, mivel akciógóllal az oroszok beérték a vendéglátók csapatát (3-3). Szivós Márton és Vindisch villanása jelentett 5-3-as Honvéd-vezetést, majd orosz szépítés után Szivós alakította 6-4-re az állást. Csakhogy a kazanyi alakulat szívósan küzdött tovább, és a negyedik negyed közepe táján, 6-6-nál utolérte a magyar együttest.

Roppant izgalmas hajrában sokáig sem itt, sem ott nem rezdült újból a háló, ám 23 másodperccel a vége előtt Szivós Kazany után Budapesten is parádézott: akciógóljával csapata 7-6-ra megint átvette a vezetést.

Balszerencsés módon mégsem lett ismét a meccs hőse, tudniillik – miközben már a hosszabbításra készülődtek a nézők – az oroszok 2 (!) másodperccel a záró dudaszó előtt emberelőnyből kiegyenlítettek, így ők jutottak be a LEN Kupa elődöntőjébe.

Ahol ennél fogva egyedül a Szeged képviselheti a magyar színeket, miután – az idegenbeli döntetlent követően – szombaton egy góllal legyőzte a szerb Vojvodinát.

Férfi LEN Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Domino Honvéd-Kazany (orosz) 7-7 (1-1, 2-1, 1-1, 3-4)
Magyar góldobók: Szivós 3, Vindisch 2, Molnár, Székely 1-1
Továbbjutott: a Kazany

Ajánlott videó

Olvasói sztorik