Élet-Stílus

Kulka János kapta a Páger Antal-díjat

admin
admin

2009. 02. 08. 15:51

Kulka János kapta idén a Páger Antal-díjat; a Jászai- és Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész vasárnap vehette át a makói önkormányzat elismerését a Maros-parti városban.

A díjat minden esztendőben az a színész kapja, aki a kuratórium döntése alapján a leghűségesebb Páger Antal szellemi örökségéhez, és játékára jellemző a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A színművész az MTI-nek elmondta: gyerekkorát Szegeden, a nyarak nagy részét pedig a makói Maros-parton töltötte, így nagyon kellemes emlékek kötik a városhoz. Kulka János – mint mondta – leginkább filmjeiről emlékszik a díj névadójára, színpadon már nem sokat láthatta. Páger Antal korát messze meghaladóan modern, rendkívül lényegi, nagyon eszköztelen színész volt – fogalmazott a művész, aki ezért is megtisztelőnek tartja, hogy nevét együtt említik Págerével, s a díjat korábban elnyerő színésztársaival.

2002-ben Halász Judit, majd Garas Dezső, Király Levente, Venczel Vera, Csákányi Eszter és Kern András részesült az elismerésben, tavaly pedig Törőcsik Mari vehette át a díjat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.