Élet-Stílus

Ljubljanai sikerrel nyitott a Győr

Értékes két pontot szerzett a szlovén Krim Ljubljana otthonában a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének szombati nyitányán.

Álomrajtot vett a Győr, az 5. percben úgy vezetett 4-0-ra, hogy a hazaiak magyar kapusa, Triffa Ágnes háromszor védeni tudott. Pálinger Katalin – aki játszott korábban a szlovén élgárdában – csak ezt követően kapitulált először. Állandósult a különbség, majd Vérten ziccerénél Triffa szemsérülést szenvedett, le kellett cserélni.

A kényszerű váltás után felpörgött a Krim, és a gyors passzok után általában betaláltak az üresen maradt szélsők. Az ETO-ban Tomori át tudta lőni a falat, de már az egyenlítésért küzdöttek a hazaiak. Konkoly Csaba időt kért, a Ljubljana mégis egalizált (11-11).

A győri emberelőnyös szakasz gól nélkül zárult, minden lövés elakadt a hazai hálóőrben. Közben Pálinger is sziporkázott, még a honfitárs Mörtel Renáta büntetőjét is kivédte.

A szünet előtt először fordított a Ljubljana, ám végül 15-15-tel vonultak pihenőre a csapatok. A folytatásban ismét meglépett a Győr (16-21), a hazaiak pedig időt kértek. Ez nem ért sokat, mert létszámfölényben még nagyobb lett a vendégelőny.

Kisvártatva Hornyák Ágnest is kiállították, de nem tudott felzárkózni a szlovén egylet. A vendégek szinte nem rontottak támadást, és már negyedórával a vége előtt eldőlt a csata (21-28).

A hátralévő időben ráhajtott a kétszámjegyű különbségre a Győr, ám ez nem sikerült, sőt, végül kiengedett, s emiatt felzárkóztak a házigazdák.

A BL-kiírásban eddig mind a négy idegenbeli fellépésén diadalmaskodó Győr jövő vasárnap Zsiga Gyula és Kindl Gabriella csapatát, a montenegrói Podgoricát fogadja. A kvartettből az első két helyezett jut az elődöntőbe.
:
Női BL, középdöntő, II. csoport, 1. forduló:

Krim Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 31-35 (15-15)
Vasárnap, 18.00: Podgorica (montenegrói)-Valcea (román)

I. csoport:
Koprivnica (horvát)-Hypo (osztrák) 30-31
Ikast (dán)-Viborg (dán) 24-38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik