Élet-Stílus

Új emblémát kapnak a Citroënek

Egy francia kisvárosban mutatták be a Citroën DSinside nevű koncepcióautót, de még aznap este el is lopták. A tettes trükkös módon a cég világbajnok ralisa, Sébastien Loeb volt. A másik meglepetés a Citroën új logója.

A tervek szerint egy, a jövőben debütáló prémium-termékcsalád előfutára lehet majd a kiállított modell. Ezt úgy kell elképzelni, hogy továbbra is lesz C4 alapmodell és C4 Picasso, ami a családi modell, de lesz egy Citroën DS4, a prémiumkategória. 2010-től várhatóan félévente egy-egy DS-modell jelenik meg, összesen hatra számíthatunk – írja az eseményről a Vezess.hu.

Hatalmas méretű átalakulásba kezdett a Citroën. A teljes folyamat végét egyelőre nem látni, de péntek reggeltől új logo díszeleg minden hivatalos Citroën weboldalon, ezzel egyidejűleg stílust is vált a márka. Az elkövetkező években minden márkakereskedés egységes, és persze vadiúj arculattal fogadja majd a vásárlókat. A szalonok teljes átalakuláson esnek át 4-5 éven belül.

Képek az a bemutatóról (vezess.hu)

Képek a bemutatóról (vezess.hu)

A változások egyik célja növelni a Citroën önállóságát a PSA konszernen belül vezető szerepű Peugeot-tól. Anno ugyanis a Peugeot vette meg a csőddel fenyegetett a Citroënt, a PSA konkrétan a Peugeot Société Anonyme rövidítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik