Élet-Stílus

Tippek a Valentin-napi turbékoláshoz

Valentin-napra a szokásos szív alakú csokoládé, rózsacsokor, gyertyafényes vacsora helyett egy frissítő wellness-hétvégével is meglephetjük a párunkat, házastársunkat. Akárcsak karácsonykor vagy szilveszterkor, a hazai szállodák a szerelmesek ünnepén is akciókkal és extra szolgáltatásokkal várják a romantikázni vágyókat.

A wellness-szolgáltatásokat is kínáló szállodákban a Valentin-napi csomagok keretében – amely rendszerint tartalmazza a fürdő- és wellnessrészleg (az uszoda, a szauna, a pezsgőfürdő és a fitnessterem) használatát is – akár afrodiziákumokkal tarkított vacsorát, aromaterápiás masszázst vagy csokoládékóstolót is kaphatunk a szerelmesek napján. Ám ha éppen nem a február 13-15-i „Valentin-hétvégén” tudunk elutazni egy romantikázásra, nem kell aggódni, egyes szállodák egész februárban különlegességekkel várják a szerelmeseket.

Balatoni szerelem

A „magyar tengert” bátran felkereshetjük a jeles napon, hiszen a balatoni régióban is megtalálhatják a szerelmesek a számukra leginkább kényeztetést és kikapcsolódást nyújtó programot, legyen szó akár wellnessüdülésről, akár téli sportokról (például korcsolyázás, fakutyázás). Csalogatóak a gyógy- és termálfürdők meleg vizei és a wellness-szállodák frissítő gyógykezelései. Balatonalmádiban egy négycsillagos üdülőszállodában körülbelül 65 ezer forintért tölthetünk el két éjszakát (félpanziós ellátás keretében) párunkkal, míg Siófokon hasonló paraméterek között mintegy 75 ezer forintért. A Valentin-napon érkező szerelmeseknek többek között pezsgővel, aromaolajos masszázzsal, a szobába bekészített aprócska ajándékkal vagy éppen közös fotóval kedveskednek.

Tippek a Valentin-napi turbékoláshoz 1

Csúcsra fel!

Ha inkább a hegyekben töltenénk egy kellemes Valentin-hétvégét, érdemes a Mátra, a Bükk vagy éppen a Dunakanyar felé venni az irányt, ahol a wellnessközpont nyújtotta kényeztetés mellett túrautakon andaloghatunk szerelmünkkel. Galyatetőn egy négycsillagos szállodában mintegy 75-80 ezer forintért, míg Visegrádon – ugyancsak egy négycsillagos hotelben – körülbelül 90 ezer forintért romantikázhatunk párunkkal két éjszaka. Bükkfürdőn azonban egy háromcsillagos wellneshotelben (félpanzió mellett) már 50 ezer forintért eltölthetünk két meghitt éjszakát másodmagunkkal. Míg a hegyekben kitűnő túralehetőségek várnak a meghittségre vágyókra, addig a wellnessrészleggel felszerelt szállodákban Valentin-műsor, bekészített pezsgő vagy éppen 3-4 fogásos vacsora.

Romantikus városnézés

Akár egy soproni, egri, szarvasi vagy debreceni kikapcsolódást is választhatunk a jeles napon. A wellnessrészleg frissítő szolgáltatásait városnézéssel és borkóstolással is párosíthatjuk. A civis városban egy négycsillagos szállodában 2 éjszakára (félpanzióval) szóló romantikus kiruccanás körülbelül 45-60 ezer forintba kerül két fő számára, míg Egerben 48-50 ezer forintba. Sopronban azonban egy háromcsillagos hotelben már 35 ezer forintért is „megúszhatjuk” a Valentin-hétvégét, ráadásul a fenti ár magában foglalja a pezsgő, a virág és a desszert bekészítését is. Egy szarvasi négycsillagos szálloda pedig jósnővel, csokoládékrémmel és vörösboros masszázzsal csábítja a szerelmeseket, akik a wellnesshotelben mintegy 58-70 ezer forintért bújhatnak össze 2 éjszakát félpanziós ellátással.

Tippek a Valentin-napi turbékoláshoz 1

Karnevállal összekötve

Ha viszont a kényeztetés és a romantikázós elvonulás helyett inkább a közös utazgatást részesítjük előnybe, akkor akár karneváli úti célok mellett is dönthetünk. A Valentin-nap és az azt követő hétvége éppen egybeesik számos, feledhetetlen kulturális és gasztronómiai élményt nyújtó olasz- és franciaországi karnevállal, mint például a velencei, a viareggói, a centói, a nizzai, valamint a mentoni karnevállal. A velencei karnevál idején például egy háromnapos (egyéjszakás) út költsége 52-56 ezer forintra, míg egy háromnapos (kétéjszakás) 68-80 ezer forintra rúg két fő számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik