Élet-Stílus

NBA: Lakers-győzelem a csúcsrangadón

A Los Angeles Lakers véget vetett a Boston Celtics 12 mérkőzésből álló győzelmi sorozatának az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján, egyúttal ismét visszavágott a tavalyi döntőben elszenvedett vereségéért.

Tavaly decemberben a Los Angeles Lakers 92-83-ra verte a Bostont – ezzel revansot vett a tavalyi döntőért -, és péntekre virradóra ismét legyőzte a bajnokot. A nagy csatát hozó, fordulatos meccsen alig két perccel a vége előtt még a házigazda Celtics vezetett, majd a 26. pontját jegyző Kobe Bryant triplájával a kaliforniaiak kerültek előnybe (101-100).

Ekkor már csak másfél perc volt hátra. Újabb egy perc elteltével Paul Pierce két büntetőt dobhatott, ugyanakkor csak egyszer célzott jól, ezzel hosszabbításra mentette a partit (101-101).

Lamar Odom (jobbra) volt a nyerőember (MTI/EPA)

Lamar Odom (jobbra) volt a nyerőember (MTI/EPA)

A ráadásban 107-107-ig fej-fej mellett haladt a két csapat.
Ezt követően Pau Gasol a kettőből csak az egyik büntetőjét értékesítette, így a „válaszoló” Glen Davis duplájával a Boston került közelebb sikerhez. Ám mégis vereség lett a vége…

Ugyanis 16 másodperccel a vége előtt Lamar Odom mindkettő büntetőjét bevágta (109-110), míg Ray Allen a dudaszó pillanatában eleresztett triplakísérlete elkerülte a gyűrűt.

A ligaelsővé előlépett Lakers sorozatban ötödik sikerét aratta, míg a Celtics 12 győzelem után nyelte le újra a vereség keserű piruláját. A vendégeknél Bryant (26 pont, 10 lepattanó) és Gasol (24, 14) is dupla duplával zárt, de Odom is elérte a húsz pontot. Átellenben, a bostoniak közül ezt Allen (22), valamint Pierce (21) mondhatja el magáról.

Allen a helyettes

A bostoni Ray Allen helyettesíti a keleti csapatban a sérült orlandói Jameer Nelsont az NBA február 15-én, Phoenixben sorra kerülő All Star-gáláján. A csereként számba vett Allen kilencedik alkalommal szerepel All Star-mérkőzésen.


Az NBA legutóbbi játéknapjának eredményei:

Philadelphia 76ers-Indiana Pacers 99-94
Boston Celtics-Los Angeles Lakers 109-110, h.u.
Utah Jazz-Dallas Mavericks 115-87

Ajánlott videó

Olvasói sztorik