Élet-Stílus

A kupában is remekel a Barcelona

A bajnokságban listavezető Barcelona hazai pályán kétgólos előnyt szerzett a Real Mallorca ellen a labdarúgó Spanyol Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A Barca korábban 24-szer hódította el a Spanyol Kupát, ezzel rekorder, de legutóbb meglehetősen régen, 1998-ban jutott el a döntőig – akkor és ott a Mallorcát verte büntetőkkel. A mostani kiírásban az elődöntőben került a Mallorca a katalánok útjába.

Rafael Marquez csodás gólt szerzett (MTI/EPA)

Rafael Marquez csodás gólt szerzett (MTI/EPA)

A csütörtök este lejátszott első mérkőzésen a Barcelona sima, kétgólos győzelmet aratott a Camp Nouban. A Barca fölényére jellemző adat, hogy miközben sorra dolgozta ki a helyzeteit, az ellenfélnek egyetlen komolyabb gólszerzési lehetőséget sem sikerült kialakítania, és mindössze egyszer találta el a kaput.

Jóllehet, a bajnokságban éllovas Barcelona nem is a legütősebb összeállításában szerepelt: Xavi kihagyta a meccset, míg Samuel Eto’o és Lionel Messi csak csere volt. Thierry Henry viszont ott volt a pályán, és a 35. percben az ő fejesével szerzett vezetést a Barca; de a feladót, labdát a francia csatár kobakjára varázsló Bojan Krkicet is dicséret illeti.

A második félidőben eggyel még megtoldotta előnyét a Barcelona (Rafael Marquez szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba), így a kupafinálé küszöbére lépett. A látottak alapján nehéz elképzelni, hogy a Mallorca csodát tesz a visszavágón.

Spanyol Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Barcelona-Real Mallorca 2-0 (1-0)
Gól: Henry (35.), Marquez (74.)
Barcelona: Pinto – Daniel Alves, Marquez, Pique, Abidal – Y. Toure, Iniesta, Gudjohnsen (Buquets, 55.), Hleb – Henry (Messi, 58.), Bojan (Eto’o, 86.)
Mallorca: Lux – Josemi, Ramis, Nunes, Ayoze – Corrales, Cleber Santana, Scaloni, Castro – Trejo, Webo (Jurado, 69.)

Szerdán játszották:
Sevilla-Athletic Bilbao 2-1 (0-1)

A visszavágókat március első hetében rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik