Élet-Stílus

Kiverték a Liverpoolt a kupából – videó

Az Everton nyerte tizenegyesekkel a liverpooli városi derbit az angol FA-kupában. Olaszországban a Juventus a négy között, a spanyol Király Kupában pedig a Sevilla már fél lábbal a döntőben.

Fülöp Márton csapata, a Sunderland szerda este hosszabbítás után 2-1-es vereséget szenvedett a Blackburn Rovers otthonában, így a 4. fordulóban elbúcsúzott az angol labdarúgó FA Kupa további küzdelmeitől. A megismételt mérkőzésen nem a magyar játékos védte a vendégek kapuját.

Az Anfield Roadon született 1-1-es döntetlen után ismét összecsapott egymással az Everton és városi riválisa, az FC Liverpool. A mérkőzés csalódást okozott: mindkét csapat gyengén futballozott, a rengeteg szabálytalanság miatt alig alakult ki folyamatos játék.

Gerrardot már az első félidőben le kellett cserélni egy kisebb sérülés miatt, és nélküle a Pool látványosan szenvedett. A vörösök ráadásul a második félidőben emberhátrányba kerültek, miután Lucas Leiva negyedórával a lefújás előtt megkapta második sárgáját. Az Evertonnak sem ment a játék, az első félidőben nem volt értékelhető kapura lövésük, és a szünet után is csak lassan merészkedtek előre.

A hosszabbításban a Pool játékosai húzták az időt, szerették volna, ha tizenegyesekkel dől el a párharc. A csereként érkező Gosling azonban a 118. percben túljárt Pepe Reina eszén, és a legjobb 16 közé lőtte a csapatát.

A spanyol Király Kupában már a döntőért csapott össze a Sevilla és az Athletic Bilbao. A félidőben még hátrányban lévő andalúziaiak egy góllal verték a Bilbaót az elődöntő első mérkőzésén. A győztes gólt a csereként beállt argentin Lautaro Acosta szerezte a 92. percben. A visszavágót március első hetében rendezik. A másik ágon a Barcelona és a Mallorca csap össze a fináléért.

Az olasz kupa szerda esti negyeddöntőjében a liverpooli derbihez hasonlóan nem esett gól a rendes játékidőben. A Juventus-Napolin a hosszabbításban sem rezdültek meg a hálók, így 120 perc után következhettek a büntetők, amelyekben a sorozatot legutóbb 1995-ben megnyerő torinóiak voltak a jobbak.

FA Kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzések:
Everton-FC Liverpool 1-0 – hosszabbítás után
Aston Villa-Doncaster Rovers (II.) 3-1
Nottingham Forest (II.)-Derby County (II.) 2-3
Blackburn Rovers-Sunderland 2-1 – hosszabbítás után

Spanyol Király Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Sevilla-Athletic Bilbao 2-1 (0-1)

Csütörtöki meccs:
FC Barcelona-Real Mallorca 21:30 ó (Sport1)

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Juventus-SSC Napoli 0-0 – 11-esekkel 4-3

Elődöntő párosítása:
Juventus-Lazio
Internazionale-Sampdoria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik