Élet-Stílus

F1: ki lesz a sötét ló?

A McLaren február végén távozó csapatfőnöke cseppet sem félti egykori versenyzőjét, a 2007-es bajnokot, Kimi Räikkönent az új idényben. Ron Dennis szerint idén egy kiscsapat beleszólhat a nagyok versengésébe.

Kimi Räikkönen öt mclarenes idény és két bajnoki második helyezés után első ferraris évében, 2007-ben felért végre a csúcsra. A finn azonban tavaly gyengén teljesített, nem tudta megvédeni a címét. Sokak szerint mára már teljesen kiábrándult a Forma-1-ből, ő maga azonban 2009-re visszatérést ígér.

Egykori főnöke, a néhány hét múlva visszavonuló McLaren-vezér hisz is neki: “Bár vannak, akik az ellenkezőjét állítják, Kimi mindig is motivált. Igen, tényleg nagyon csendes, a maga egyedi finn módján, de nagyszerű versenyző. Gyors lesz 2009-ben, kemény ellenfél” – mondta Ron Dennis az F1Racingnek adott interjújában.

Új rivlisai lesznek Hamiltonnak? (MTI/EPA)

Új rivlisai lesznek Hamiltonnak? (MTI/EPA)

A mclarenes szakember egyébként nemcsak Räikkönennel kapcsolatban jósolt 2009-re, szerinte meglepetés is lesz a csapatok erőviszonyát tekintve. A McLaren és a Ferrari felkötheti a gatyát.

“Természetesen vannak olyan erős hátterű csapatok, amelyek sikeresen vághatnak neki az új idénynek. Valószínűleg közéjük tartozik majd a BMW és a Renault, de lesz egy sötét ló is. Még nem tudom, melyik csapat lesz az, de biztosan lesz meglepetés” – mondta az angol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik