Élet-Stílus

A Sopron is a nyolc között az Euroligában

A Pécs után a Sopron is kiharcolta a negyeddöntőbe jutást a Krakow elleni harmadik meccsen. Székely Norbert csapata szinte végig vezetett a mérkőzésen, ám a hajrá izgalmasra sikerült. A következő körben egy igazi nagyágyú következhet.

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán nyert a lengyel Kraków ellen a női kosárlabda Euroliga két győzelemig tartó nyolcaddöntőjének harmadik mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel bejutott a nyolc közé.

A múlt keddi, 81-58-as hazai győzelem után simán kikapott 52-39-re Lengyelországban a Sopron, amely a harmadik összecsapást nagyon jól kezdte. Horti Dóra és Jelena Milovanovic mindenhonnan betalált, miközben a túloldalon az öt pontig jutó Slobodanka Maksimovic – aki Tuvic néven légióskodott Pécsett – három személyivel a kispadra kényszerült.

A 22-16-ra hozott nyitónegyedet követően két és fél percig nem talált a gyűrűbe a Kraków, ám a házigazdák is idegesen játszottak. Sőt, a szép számú publikum döbbenetére a hatalmas Ewelina Kobryn vezette lengyelek a 19. percben egy pontra olvasztották a különbséget (31-30). A legjobbkor jött Honti Kata és Eördögh Edit triplája, valamint Maksimovic támadásban elkövetett negyedik hibája. A félidőben 39-30 volt az állás.

A 15 pontos Milovanovic (sárga mezben) volt a Sopron egyik legjobbja (MTI)

A 15 pontos Milovanovic (sárga mezben) volt a Sopron egyik legjobbja (MTI)

A zöld-sárgák kissé “benn felejtették magukat” az öltözőben, ugyanis a vendégcsapat egy 9-0-ás rohammal kiegyenlített, ám Székely Norbert egy időkérés alatt rendet rakott a fejekben. Jött is egy 9-0-ás hazai sorozat – Horti már 12 pontnál járt -, a rivális pedig ismét futhatott az eredmény után. Candice Dupree, a mezőny legjobbja ontotta is a krakkói kosarakat, 30 perc elteltével mégis 59-51 állt a táblán.

Az utolsó szakaszban folytatódott a Dupree-show, az amerikai csatár 12 perc alatt 19 pontot szórt, így az ellenfél ismét felzárkózott. Az ihletett állapotban játszó légiós 24. pontjával a lengyelek a meccs során először előnyhöz jutottak (65-66), noha időközben Maksimovic kipontozódott. A hazaiaknál Milovanovic hozta vissza a reményeket, majd jöttek a hibátlan büntetők, melyeknek köszönhetően Hontiék végül kicsikarták a győzelmet és ezzel együtt a továbbjutást.

A soproniak a február 17-én kezdődő, ugyancsak két sikerig tartó negyeddöntőben a francia Bourges-zsal vagy a cseh Brnóval találkoznak.

székely norbert vezetőedző

“A szív játéka volt ez, nem gálaelőadás. Felálltunk abból a gödörből, amelyet Krakkóban ástunk magunknak, büszkék vagyunk arra, hogy a Pécs után újabb magyar csapatként bejutottunk Európa legjobb nyolc együttese közé.”

Női Euroliga, nyolcaddöntő, 3.mérkőzés:
MKB-Euroleasing Sopron – Kraków (lengyel) 79-70 (22-16, 17-14, 20-21, 20-19)
A párharc végeredménye: 2-1 a Sopron javára. A legjobb dobók: Holt 16, Horti 16, Milovanovic 15, Eördögh 9, Honti 9, illetve Dupree 24, Fernandez 11, Kobryn 10, Canty 10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik