Élet-Stílus

Börtönbe kerülhet Michael Phelps

A különböző sportszervezetek csupán szóban marasztalták el Michael Phelpset, mégis komoly következményei lehetnek a Pekingben nyolc aranyérmet nyert amerikai úszó marihuánafogyasztásának, ugyanis Richland megye seriffje jelezte, hogy büntetőeljárást kezdeményez a sportoló ellen.

“Ez az ügy sem különbözik a többi hasonlótól. Sőt, van egy fotónk, ami megkönnyíti a nyomozást” – mondta kedden Leon Lott.

A pekingi játékok sztárjáról a News of the World című brit lap közölt egy képet a hétvégén, melyen marihuánaszívásra alkalmas pipát tartott a szájához. A lap ugyan nem állította, hogy kábítószert szívott, ám jelezte: az eszközt általában arra használják. Phelps elismerte, hogy a fotó valódi, egyben bocsánatot kért mindenkitől, és hangsúlyozta: többet nem fordul elő az eset.

Nincs kegyelem (MTI/EPA)

Nincs kegyelem (MTI/EPA)

A sportoló novemberi “lazításáról” a Dél-carolinai Egyetemen készült a fotó, ám Columbia város rendőrsége és az oktatási intézmény vezetősége is jelezte korábban, hogy nem jár el az ügyben. Ezért is meglepő kissé, hogy a megye seriffje nem huny szemet.

Az állam törvényei szerint marihuánabirtoklásért akár 30 napos börtönbüntetést, illetve 570 dolláros bírságot is ki lehet szabni.

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA), illetve az ország úszószövetsége egyaránt elítélte Phelps tettét, s utóbbi egyben reményét fejezte ki, hogy tanul az esetből. A kiváló úszó bocsánatot kért, melyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadott és elegendőnek értékelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik