Élet-Stílus

Szombaton visszatér a Fehér Tyson

Súlyos sérülése után szombaton, Rostockban tért vissza a WBA különleges státusú nehézsúlyú bajnoka, a „Fehér Tyson” Ruszlan Csagajev, aki a veretlen costa ricai Carl Davis Drumond ellen igyekszik minél jobb formába lendülni a Nyikolaj Valujev elleni visszavágóra.

Mint az ismert, Ruszlan Csagajev (24 győzelem – 0 vereség – 1 döntetlen) tavaly Achilles-ín szakadást szenvedett, ami megakadályozta a Valujevvel szembeni második küzdelmét. Azóta Valujev a betöltetlen címet már megszerezte, mi több, egyszer már meg is védte azt Evander Holyfielddel szemben, igaz a címszerzés és a címvédés jogossága is vitára adhat okot. Mindeközben az üzbég bajnoki státusa is megmaradt, ekképp Rostockban, mint a WBA bajnokát fogják ringbe hívni, éspedig címvédésre!

„A sérülésem és a hosszú rehabilitáció után én most nagyon boldog vagyok, hogy végülis ennyire gyorsan visszatérhetek. Nagyon sokat edzettem, erősítettem. 2009-ben és 2010-ben nekem komoly terveim vannak.” – beszélt Csagajev egy hétfői sajtótájékoztatón Rostockban. „Most, hogy teljesen egészséges, fitt és koncentrált vagyok, egyértelműen a győzelem a célom.”

Csagajev és Drumond (MTI/EPA)

Csagajev és Drumond (MTI/EPA)

Csagajev edzője, Michael Timm is hozzászólt: „Drumond nagyon erős ellenfél, kiváló rekorddal, és ez az, amire most szükségünk van. A sérülés után minden bizonytalan volt, de most egy komplett edzésprogramot csináltunk végig. Visszatért Ruszlan régi stabilitása, ami egy világbajnoki küzdelem feltétele. Nekünk most olyan kemény tesztre van szükségünk, amilyen Drumond. Ruszlannak igazi küzdelemre van szüksége, mert a sparring az sparring, a verseny pedig verseny.”

„Természetesen boldog vagyok, hogy világbajnoki mérkőzésen bokszolhatok” – mondta a WBA ranglista 9. helyezettje, Carl Davis Drumond (26 győzelem – 0 vereség). „Nagyon koncentráltam a felkészülés során, mert Csagajev különleges bokszoló, de ha csak kiütéssel tudok nyerni, azt fogom tenni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik