Élet-Stílus

Edzőváltás Madridban

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is érdekelt spanyol Atlético Madrid közös megegyezéssel szerződést bontott a csapat vezetőedzőjével, Javier Aguirrével.

Az Atlético az utolsó hat mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerzett, míg a hétvégi fordulóban otthon kapott ki a Real Valladolidtól. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, a vezetők hétfő este szerződést bontottak Javier Aguirre vezetőedzővel.

„Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban az én felelősségem a gyenge szereplés. Megállapodtam az elöljárókkal, így távozom Madridból, mindenkinek így lesz a legjobb…” – nyilatkozta a búcsúzó Aguirre, akinek utódja Abel Resino, a másodosztályú Castellón trénere lesz, akinek megbízatása a szezon végéig szól.

Aguirre búcsút intett az Atléticónak (MTI/EPA)

Aguirre búcsút intett az Atléticónak (MTI/EPA)

„Aguirre a pályán és azon kívül is úriember, hálásak vagyunk neki mindazért, amit az Atlético Madridért tett, de muszáj volt meghoznunk ezt döntést, hiszen gödörbe kerültünk, a csapat régóta nem nyert” – mondta Enrique Cerezo klubelnök.

Az új szakvezető, Resino játékosként 13 évet (ebből kilencet az első csapatnál) húzott le az Atléticónál.

Két Spanyol Kupa-győzelmet ünnepelhetett a fővárosiakkal, ráadásul 1990/1991-es szezonban az évad legjobb kapusának választották, miután 1275 percen, vagyis több mint 14 mérkőzésen át nem kapott gólt. Vezetőedzőként korábban a Ciudad de Murcia és a Levante csapatainál is megfordult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik