Élet-Stílus

Újabb magyar a Premier League-ben

A Soproni Ligában szereplő Újpest két játékosa is Angliába szerződött: Kurucz Péter a Premier League-ben nyolcadik West Ham Unitedben, Lipták Zoltán pedig a másodosztályban 23. Southamptonban folytatja pályafutását.

A 20 éves Kurucz egyelőre fél évre kölcsönjátékosként került a londoni klubhoz, amely opciós joggal rendelkezik a játékjog megvásárlására – olvasható a lila-fehérek hivatalos honlapján. Amennyiben a West Ham él ezzel a jogával, további négy esztendőre szerződteti a magyar kapust.

Az UTE kapusát az angliai túra során a felkészülési mérkőzéseken figyelte, majd három napig külön is tesztelte a West Ham, amely akkor úgy nyilatkozott, nyártól lehet esedékes a szerződéskötés. Az angol klub szakmai stábja számára azonban annyira meggyőző volt a játékos teljesítménye, hogy már a mostani átigazolási szezonban leigazolták őt.

A 24 éves Lipták hasonlóképpen kölcsönjátékosként igazol a Szentekhez, akiknek a szerződés értelmében opciós joguk van a védő játékjogának megvásárlására. Ebben az esetben Lipták további két évig lenne a Southampton játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik