Élet-Stílus

Gulácsit is kölcsönadta a Liverpool

Németh Krisztián után egy másik liverpooli magyar, Gulácsi Péter is új csapatban folytatja. A 18 éves kapus a szezon végéig a harmadosztályú Hereford United együttesét erősíti.

Németh Krisztiánhoz hasonlóan Gulácsi Péter is a Sándor Károly Akadémiáról került az angol élcsapathoz, és ott hamar megvetette a lábát. Az elmúlt szezonban alapembere volt a bajnokságot megnyerő tartalékcsapatnak, ugyanakkor a nagyok között még nem mutatkozott be.

„Hatalmas lehetőség ilyen fiatalon felnőtt rutinhoz jutni, ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki közreműködött az ügyben. Azt még nem tudom, hogy hányszor fogok a Liverpoollal edzeni, csak annyi biztos, hogy rendszeresen, mert ehhez ragaszkodott a szakmai stáb” – nyilatkozta a pepsifoci.hu-nak a fiatal magyar kapus.

Elmondása szerint azért is esett a Hereford Unitedra a választásuk, mert a klub kapusedzője a Liverpool akadémiáján dolgozik, így teljes szakmai kontrollt tud gyakorolni Péter fejlődésére.

„A rossz időjárási körülmények miatt nem biztos, hogy kedden bemutatkozhatok új csapatomban, mert valószínűleg több meccs, köztük a Herefordé is elmarad, ezért lehet, hogy csak később csatlakozom új együttesemhez” – mondta Gulácsi, akit a magyar szövetségi kapitány a Horvátország ellen készülő felnőtt keretbe, pályára azonban nem lépett.

Új csapatának a weboldalán a szurkolók üdvözölték a fiatal magyar leigazolását, ugyanakkor nagy az egyetértés arra vonatkozólag, hogy a kieső helyen álló csapatnak inkább egy gólerős támadóra lett volna szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik