Élet-Stílus

Otthon verték a Juventust – videó

A hétközi vereséget követően ismét pont nélkül maradt a második helyezett Juventus együttese, a zebrák ezúttal hazai pályán kaptak ki a Cagliaritól. Az Internazionale akár 9 pontosra növelheti az előnyét a tabella élén, ha délután legyőzi a kieső helyen álló Torinót.

Két társuk igazságtalannak vélt doppingeltiltása miatt sztrájkba léptek a hétvégén az olasz profi labdarúgók. Az első- és másodosztályú bajnoki mérkőzések 15 perces csúszással kezdődnek – erre 13 éve nem akadt példa -, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) egyéves fegyelmi büntetést rótt ki Daniele Manninira és Davide Possanzinire. A játékosok szakszervezete péntek délután zöld utat adott az akciónak.

A Juventus otthonában is negyedórával később kezdtek a szerdán az Udinesétől vereséget szenvedő hazaiak, és a középmezőnyhöz tartozó Cagliari. Ranieri csapatának szüksége volt mind a három pontra, hogy ne hagyja ismét leszakadni az elmúlt hetekben megtorpanó Internazionalét.

A meccs nem ígérkezett könnyűnek, és a vendégek negyedóra elteltével meg is szerezték a vezetést: Biondini egy jobbról érkező beívelés után fejjel vette be Buffon kapuját. A hazai együttes a bekapott gól után is maradt mezőnyfölényben, és Sissoko illetve Nedved révén a szünetre már 2-1-es előnnyel vonulhatott.

A fordulás után is irányított a Juve, ám egy gyors kontra végén, az alvó védők közül kilépő Jeda kiegyenlített. A hátralévő percekben mind a két csapatnak akadt gólhelyzete, de a döntő találata a 78. percig kellett várni: két vendég cserejátékos összjátéka után Matri mattolta az este folyamán harmadszor is Buffont, és ezzel eldöntötte az összecsapást.

A Juve fontos pontokat vesztett, az Inter újra megnyugtató előnybe kerülhet, ha vasárnap délután legyőzi otthon a Torinót. A Milan este a Lazióhoz látogat, a negyedik helyen álló Genoa pedig a Palermót fogadja.

Serie A, 22. forduló:


Juventus-Cagliari 2-3 (2-1)


Gól: Sissoko (31.), Nedved (38.), illetve Biondini (16.), Jeda (54.), Matri (78.)

SSC Napoli-Udinese 2-2 (2-2)


Gól: Lavezzi (24.), Hamsik (27.), illetve Di Natale (32., 11-esből), Quagliarella (45.)

Vasárnapi meccsek:
Atalanta-Catania 15:15 ó
Bologna-Fiorentina 15:15
Chievo-Sampdoria 15:15
Genoa-Palermo 15:15
Internazionale-Torino 15:15
Reggina-AS Roma 15:15
Siena-Lecce 15:15
SS Lazio-AC Milan 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik