Élet-Stílus

Huszti az UEFA Kupa-győzteshez igazolt

Az UEFA Kupa- és Európai Szuperkupa-győztes orosz Zenitben folytatja pályafutását Huszti Szabolcs, aki a Bundesligában szereplő Hannover 96-tól igazol Szentpétervárra.

A Zenit hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 25 éves magyar játékos négyéves szerződést kötött a klubbal. Huszti hamarosan csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó alakulathoz, amely szerdán a horvát Slaven, szombaton pedig a lengyel Lech Poznan ellen játszik felkészülési mérkőzést.

A két klub a szerződés részleteiről egyelőre nem közölt információkat. “Huszti Szabi az elmúlt években fontos tagja volt a csapatnak, biztosan hiányozni fog, de nem akartunk a karrierjét illetően az útjába állni” – mondta Martin Kind, a Hannover elnöke.

A Zenit – amelynek vezetőedzője a holland Dick Advocaat – az ötödik helyen végzett az orosz bajnokság előző szezonjában, s jelenleg még versenyben van az UEFA Kupában, a legjobb 32 között a német VfB Stuttgarttal találkozik.

A részletek egyelőre nem ismertek (MTI/EPA)

A részletek egyelőre nem ismertek (MTI/EPA)

Huszti korábban már többször nyilvánosan is elmondta, hogy szeretne eligazolni a német élvonalbeli bajnokság középmezőnyében vegetáló Hannovertől. Több helyről is keresték, állítólag a Celtic, a Sevilla, az Everton, a Bolton és a Blackburn is figyelte. A Zenit érdeklődéséről korábban nem lehetett hallani.

Ősszel a Hannover vezetői igyekeztek maradásra bírni, de a magyar játékos az összes szerződéshosszabbítási ajánlatukat visszadobta. Egyébként a klub az utolsó pillanatban látott pénzt Husztiért, akinek nyáron lejárt volna amúgy is a szerződése, ingyen igazolható lett volna.

Huszti Szabolcs 2005 nyarán került külföldre, a Fradiból a francia Metzhez. Egy évvel később már a Hannoveré, ahol alapembernek számított. A legutóbbi szezonban 33 mérkőzésen tíz góllal és hét gólpasszal segítette a csapatát, amely nyolcadikként végzett. A tavaszi rajtkor a csapat a 12. helyen állt, a magyar játékos 3 gólnál és hat gólpassznál tartott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik