Élet-Stílus

Francia arany a kézivébén

Hihetetlen hangulatú, szoros összecsapáson a franciák - zseniális védelmüknek köszönhetően - legyőzték öt góllal a horvátokat, és az olimpiai arany után a világbajnokságon is a csúcsra értek.

Sokan már a horvátországi torna előtt biztosra vették, hogy a hazai és a francia csapat fog találkozni a fináléban. Nos, bejöttek az esélylatolgatások, a két legjobb válogatott került be a zágrábi döntőbe. Papíron a franciák az erősebbek, de a hazai pálya előnyét élvező horvátok, a frenetikus szurkolóikkal a hátuk mögött már egyszer, igaz csak a középdöntőben megverték a gallokat.

A döntő a várakozásoknak megfelelően hihetetlen kiélezett csatát hozott, mindkét oldalon elsősorban a védőfalak remekeltek, nem csoda, hogy negyedóra elteltével még csak 5-5 volt az állás. A legnagyobb sztárok, a franciáknál Karabatic, a horvátoknál Balic az első félidőben nem igazán találta a helyét, ráadásul a hazaiaknál a csapatkapitány Metlicic hamar összeszedett két kiállítást.

Fél év alatt olimpiai és világbajnoki aranyat nyertek (MTI/EPA)

Fél év alatt olimpiai és világbajnoki aranyat nyertek (MTI/EPA)

A szünetre minimális, egygólos horvát előnnyel vonultak a csapatok, és a folytatásban sem tudott egyikük sem nagyobb előnyre szert tenni. Egészen az 50. percig fej-fej mellett haladtak a felek, ekkor fáradni kezdett a házigazda együttes, és először a meccs folyamán két, majd három góllal megléptek a franciák.

A szurkolók és játékosok is érezték, hogy ezzel elment a meccs. Rövid ideig meg is kellett szakítani a finálét, mert a csalódott hazai drukkerek dobálózni kezdtek, ám szerencsére hamar lenyugodtak a kedélyek.

az all star-csapat

Az újságírók szavazatai alapján Igor Vori, az ezüstérmes házigazdák beállója lett a torna legértékesebb játékosa.

All Star-csapat:
Thierry Omeyer (Franciaország) – Nikola Karabatic (Franciaország), Blazenko Lackovic (Horvátország), Marcin Lijewski (Lengyelország), Michael Guigou (Franciaország), Igor Vori (Horvátország), Ivan Cupic (Horvátország)

Gólkirály: Kiril Lazarov (Macedónia) 92 gól (új világbajnoki rekord)

Horvátország, férfi világbajnokság
Döntő:
Franciaország-Horvátország 24-19 (11-12)

Bronzmeccs:
Lengyelország-Dánia 31-23 (14-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik