Élet-Stílus

Szökik a Manchester United

A listavezető Manchester United az Everton legyőzésével ötpontosra növelte az előnyét a Premier League-ben, ráadásul Edwin van der Sar rekordot döntött.

A Manchester United hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyult az Evertonnál, így a címvédő és éllovas „vörös ördögök” már öt ponttal vezetnek a vasárnap egymás ellen mérkőző Chelsea, Liverpool kettős – továbbá a szintén 48 pontot gyűjtő Aston Villa – előtt, ráadásul van még egy elhalasztott mérkőzésük is.

A szombat esti bajnokin egy tizenegyes döntött. Cristiano Ronaldo biztos lábbal értékesítette a Michael Carrickkel történt szabálytalanságért befújt büntetőt, de az est hőse mégsem ő volt, hanem Edwin van der Sar – és a csapat védelme. A MU ugyanis zsinórban 12. bajnokiját abszolválta kapott gól nélkül.

A manchesteriek holland kapusa immáron nem csak a 1992-től létező Premier League-et, hanem az egész angol bajnokságot tekintve rekorder a gól nélkül eltöltött percek számát illetően, a riválisok immáron 1122 perce nem tudják bevenni a kapuját.

A vonatkozó csúcsot eddig a Reading portása, Steve Death tartotta azzal, hogy mintegy 1104 percig nem kapitulált a 1978/1979-es szezonban.

1122 perce nem kapott gólt (MTI/EPA)

1122 perce nem kapott gólt (MTI/EPA)

Az Aston Villa nem bírt a Wigannel (0-0), ugyanakkor a Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó Arsenal nem tudta kihasználni a tabellán negyedik, eggyel előtte álló birminghamiek botlását.

Az „ágyúsok szintén gól nélküli döntetlent játszottak – hazai pályán a West Ham Uniteddel osztoztak meg a pontokon. Az első félidő szörnyen unalmas volt, a hazaiak semmit sem tudtak kezdeni a mezőnyfölényükkel. Noha a folytatásban már akadtak lehetőségeik – Emmanuel Adebayor két ígéretes helyzetet is elpuskázott – a West Ham végül csak kihúzta kapott gól nélkül, így már hat mérkőzés óta veretlen az angol élvonalban.

„Hetven-harminc volt a labdabirtoklás aránya a javunkra, de hiába probáltunk meg mindent, hiába jártunk közel a gólhoz, nem sikerült betalálnunk. Persze az is igaz, hogy ellenfelünk jól védekezett” – jegyezte meg Arsene Wenger, az Arsenal edzője.

Győzött a Stoke!

A 24. forduló koradélután lejátszott nyitómeccsén a Stoke City lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát, miután egy góllal legyőzte a Manchester Cityt – ráadásul úgy, hogy a 37. perctől emberhátrányban játszott. Az újonc öt vereség és négy döntetlen után ízlelhette meg újra a győzelem ízét.

A Premier League egyik „magyaros” csapata, a Fulham hazai környezetben 3-1-re verte a gyatra formában lévő Portsmoutht. Ugyanakkor Gera Zoltán csak afféle „taktikai csere” volt a londoniaknál – a válogatott csapatkapitánya a 92. percben lépett pályára. De legalább részese volt együttese szombati fellépésének, ellentétben Halmosi Péterrel, akit a Hull City nem nevezett a West Bromwich Albion elleni találkozójára (2-2).

Premier League, 24. forduló:
Arsenal-West Ham United 0-0

Aston Villa-Wigan Athletic 0-0

Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 3-2 (1-0)
Gól: Puygrenier (31.), Davies (63., 87.), Bent (73., 75.)

Fulham-Portsmouth 3-1 (1-0)
Gól: A. Johnson (14.), Nevland (71., 80.), ill. Nugent (84.)

Hull City-West Bromwich Albion 2-2 (1-0)
Gól: Mendy (44.), Fagan (69.), ill. Simpson (53.), Brunt (73., 11-esből)

Middlesbrough-Blackburn Rovers 0-0

Stoke City-Manchester City 1-0 (1-0)
Gól: Beattie (45+5.)
Kiállítva: Delap (37., Stoke)

Vasárnap:
Newcastle United-Sunderland, 14:30
Liverpool-Chelsea, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik