Élet-Stílus

A magyar csapat legyőzői vívják a vb-döntőt

A horvátok és a franciák játsszák a kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjét. Mind a két gárda simán, hat-, illetve ötgólos sikerrel abszolválta az elődöntőt.

A magyar válogatott korábbi két legyőzője, Horvátország és Franciaország vívja a 2009-es férfi kézilabda-világbajnokság döntőjét vasárnap, Zágrábban. A magyar csapat szereplése így valamelyest más megvilágításba kerül – elmondható, hogy a mieink a két döntős mellett csak a címvédő németektől kaptak ki a vb-n – azaz szégyenkezésre nincs okuk Hajdu János fiainak.

Ami a horvátokat és a franciákat illeti, mind a két együttes viszonylag simán vette az utolsó előtti akadályt, az elődöntőt. Előbbi a lengyeleket hat, utóbbi a dánokat öt góllal verte.

„A döntőbe jutás döbbenetes nagy siker. Pénteken úgy aludtunk el, hogy már érmesek vagyunk, és már nagyon várjuk finálét, amely a kőkeménynek ígérkezik, de a hazai pálya mellettünk szólhat” – mondta Blazenko Lackovic, a hazai csapat átlövője.

A hazai pálya a horvátok mellett szólhat (MTI/EPA)

A horvátok utoljára 2005-ben vívtak vb-döntőt, akkor veszítettek (EPA)

A horvátok önbizalmát növelheti, hogy még hibátlanok a vb-n, ráadásul a középdöntő utolsó körében a franciákat is legyőzték, 22-19-re. „Nagyon nehéz dolgunk lesz, ugyanakkor az elődöntő második félidejében már egy kicsit tartalékoltunk, nem adtunk ki magunkból mindent. Bevallom, örülök, hogy a horvátokkal találkozunk a döntőben. Ez a mérkőzés igazi csemege lesz” – mondta a franciák egyik legnagyobb sztárja, Nikola Karabatic.

Jerome Fernandez is örül a horvátoknak: „Nagyon reméltem, hogy ők is bejutnak a döntőbe, így ugyanis visszavághatunk a vereségünkért, megmutathatjuk, hogy a középpdöntős meccs végeredménye nem tükrözi a két csapat tudását. Persze a hazaiak előnyben vannak, hiszen 15 ezer szurkoló áll mögöttük. Végül is nem lenne szégyen kikapnunk tőlük, mert azért jó csapatuk van…” – nyilatkozta a Ciudad Real játékosa.

A franciák nagyszerű formában vannak (MTI/EPA)

A franciák nagyszerű formában vannak (MTI/EPA)

Az olimpiai bajnok franciák harmadik, a horvátok második vb-sikerükre hajtanak. A bronzéremért a dánok és lengyelek szállnak harcba.

Kézilabda-vb, a 3. helyért:
Dánia-Lengyelország, vasárnap, 15:30

Döntő:

Franciaország-Horvátország, vasárnap, 17:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik