Élet-Stílus

Ismét a Hoffenheim hátát nézi a Bundesliga mezőnye

A Hoffenheim két góllal legyőzte a Cottbust, így újra vezeti a német bajnokságot, amelynek „magyaros" együttesei pontot, pontokat szereztek a 18. fordulóban.

A Hamburg kevesebb mint egy napig tanyázott a Bundesliga élén, a Hoffenheim ugyanis ismét elfoglalta az első helyet, miután hazai pályán, a múlt héten átadott Rhein-Neckar Arenában 2-0-ra legyőzte a Cottbust. Az újonccsapat Ibrahim Ba góljával a 28. percben került lépéselőnybe, majd a szünet után a sérült, az egész szezonra kidőlt Vedad Ibisevic helyére a Weder Brementől igazolt Boubacar Sanogo is betalált.

A Hoffenheim visszafoglalta az első helyet (MTI/EPA)

A Hoffenheim visszafoglalta az első helyet (MTI/EPA)

Ami a „magyaros” csapatokat illeti: a sérült Dárdai Pált nélkülöző Hertha BSC Marko Pantelics duplájával 2-1-re verte Eintracht Frankfurtot, ezzel a Hamburgot megelőzve a tabella második helyére kapaszkodott fel. Hajnal Tamás sem lépett pályára szombaton, és eltiltott karmestere nélkül a Borussia Dortmund nem is bírt a vendégként fellépő Bayer Leverkusennel, amelynek egyébként szintén van magyar alkalmazottja, Király Gábor, akit a gyógyszertáraiak nem neveztek a szombati mérkőzésre.

Patrick Owomoyela harcosságának köszönhetően (az ellenfelét megzavaró középpályásról került a labda a hálóba bólintó Alexander Frei elé) ugyan előnybe került a Dortmund, ám a második félidőben teljesen alárendelt szerepet játszott. Patrick Helmes góljával egyenlített is a Bayer Leverkusen, amely a lehetőségei alapján a győzelemet is megszerezhette volna.

A feltételes mód helytálló, a vendégcsapat ugyanis elpackázta a helyzeteit, a legnagyobbat Stefan Kiessling hagyta ki, két lépésről lőtt mellé. Bár lesen volt, mivel az asszisztens nem jelzett, csakis rajta múlott, hogy nem született újabb gól.

Huszti Szabolcs kezdő volt és 83 percet játszott a Schalke-verő Hannoverben. A meccs egyetlen találatát Sergio Pinto jegyezte, 18 méterről lőtt a jobb felsőbe.

A Bayer Leverkusen az ötödik, a Borussia Dortmund a hatodik, a Hannover pedig a 12. helyen áll.

Bundesliga, 18. forduló:
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
Gól: Radu (34.), illetve Grafite (73.)

Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
Gól: Frei (36.), ill. Helmes (63.)

Hannover 96-FC Schalke 04 1-0 (1-0)
Gól: Pinto (8.)

Hertha BSC-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0)
Gól: Pantelics (17., 50.), ill. Köhler (52.)

1899 Hoffenheim-Energie Cottbus 2-0 (1-0)
Gól: Ba (28.), Sanogo (63.)

VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 2-0 (0-0)
Gól: Brouwers (67., öngól), Gomez (86.)

Pénteken játszották:
Hamburger SV-Bayern München 1-0

Vasárnap:
VfL Bochum-Karlsruher SC, 17:00
Werder Bremen-Arminia Bielefeld, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik