Élet-Stílus

Rijkaard lehet Dzsudzsákék edzője

A PSV Eindhoven trénere szerdán lemondott a posztjáról, a helyére a másodedzőt, Dwight Lodewegest nevezték ki ideiglenesen. Állandó megoldásként felmerült 1988 Európa-bajnokának, a Barcelonával spanyol bajnokságot és BL-t nyerő Frank Rijkaardnak a neve.

Huub Stevens, a többek között Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV Eindhoven vezetőedzője szerdán távozott a posztjáról. A holland szakember felmondása nem meglepő, a címvédő együttes ugyanis jelenleg csak az ötödik helyen áll a pontvadászatban, 15 pont hátránnyal a vezető AZ Alkmaarral szemben, a Bajnokok Ligájában pedig a csoportkörből nem jutott tovább, még az UEFA Kupába sem.

Stevens feladatait a korábbi másodedző, Dwight Lodeweges vette át. “Lehet, hogy sokáig, de rövid ideig is tarthat a kapcsolat, mindenesetre a játékosok szerint ő a legjobb megoldás” – nyilatkozta Jan Reker, a klub ügyvezetője.

A holland és német lapok szerint Lodeweges csak ideiglenes megoldás, máris megindultak a találgatások, hogy ki veheti át az eindhoveni együttes irányítását. A lehetséges jelöltek között szerepel Frank Rijkaard. A holland válogatottal 1988-ban Európa-bajnoki címet szerző szakember nyár óta állástalan, miután a Barcelonánál nem tartottak tovább igényt a szolgálataira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik