Élet-Stílus

Bundázott az Internazionale?

Az olasz Közigazgatási Minisztérium jelentése szerint a tavalyi bajnokság hajrájában a milánói csapat szándékosan veszített el mérkőzéseket, hogy tovább növelje a fogadóirodáknál a csapat végső győzelmének odds-jait.

Az Il Giornale című lapban lehozott jelentés szerint az Internazionale több meccset is elveszített, illetve döntetlenre hozott a Serie 2007-2008-as szezonjának a hajrájában. A minisztérium a 24. forduló utáni mérkőzéseket vizsgálta. Ekkor ugyanis több iroda jelezte, hogy nem fogad el tippeket az Inter bajnoki sikerére, mivel a milánói együttes hatalmas előnnyel vezette a tabellát.

A rendőrség is bekapcsolódott az ügybe, a jelentés szerint a milánóiak akkori trénere, Roberto Mancini több alkalommal is telefonon beszélt a maffiakörökben ismert Domenico Bresciával. A férfi nagy rajongója az Internek, és börtönben is ült kábítószer-kereskedelem miatt, s a tréner mellett álítólag Javier Zanettivel és Marco Materazzival, a gárda két meghatározó játékosával is többször beszélt ebben az időben.

Csaltak a milánóiak? (MTI/EPA)

Csaltak a milánóiak? (MTI/EPA)

A pénteki cikk mindezek felett több furcsaságra is felhívta a figyelmet. Ilyen például, hogy az utolsó előtti körben a Siena ellen büntetőhöz jutott az Internazionale, a 11-est Julio Cruz akarta elvégezni, akit azonban Materazzi eltessékelt a labdától, majd kihagyta a lehetőséget, a csapat pedig 2-2-es döntetlennel zárt, így az utolsó játéknapra előnye egy pontra olvadt.

A nyomozás szerint az sem lehetett véletlen, hogy a milánóiak legnagyobb sztárja, Zlatan Ibrahimovic sérülése után csak az utolsó fordulóban tért vissza a pályára, annak ellenére, hogy egészségi állapota már korábban lehetővé tette volna számára a játékot.

eltiltottak két futballistát

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) doppingvétség miatt egy évre eltiltotta Daniele Manninit, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Napoli játékosát, illetve a Bresciában játszó Davide Possanzinit. A 2010. január 14-ig kényszerpihenőre kárhoztatott játékosoknak azért kell bűnhődniük, mert mind a ketten lekéstek egy doppingvizsgálatot egy bajnoki meccsük után. Manninit az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) tavaly márciusban csupán 15 napos eltiltással sújtotta, ám a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA a CAS-hoz fordult szigorításért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik