Élet-Stílus

Szalai Ádám a Real Madrid BL-keretében

Az AS című spanyol sportnapilap értesülései szerint a Real Madrid benevezi Szalai Ádámot a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára.

A madridi együttes vezetése letett arról, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) forduljon az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) azon szabályával szemben, amely meghatározza, hogy csak egy olyan futballistát lehet nevezni a tavaszi BL-meccsekre, aki már szerepelt az UEFA Kupában.

A királyi gárda mindkét téli szerzeménye, a holland Klaas-Jan Huntelaar és a francia Lassana Diarra is játszott a második számú európai kupasorozatban. Juande Ramos vezetőedző utóbbit választotta, így viszont Ruud van Nistelrooy sérülése miatt csatárposzton van “üresedés”, ez pedig jól jött a magyar támadónak.

Huntelaart nem nevezték, jöhet Szalai (MTI/EPA)

Huntelaart nem nevezték, jöhet Szalai (MTI/EPA)

A 21 éves Szalai – aki tagja a magyar válogatott bő keretének is – a Real Madrid tartalékcsapatában 13 góljával házi gólkirály, legutóbbi három mérkőzésén háromszor volt eredményes.

A Real a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Liverpoollal találkozik, az első mérkőzést február 25-én a Santiago Bernabeuban rendezik, míg a visszavágóra két héttel később kerül sor az Anfield Roadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik