Élet-Stílus

Rövidesen visszatérhet Eduardo

Közel egy év elteltével ismét 90 percet töltött a pályán Eduardo da Silva. Az Arsenal horvát-brazil légiósa a londoni együttes tartalékcsapatában lépett pályára, miután tavaly februárban horrorisztikus sérülést szenvedett.

A brazil születésű, de horvát állampolgár 25 éves futballistának tavaly télen, a Birmingham elleni mérkőzésen tört el a lába Martin Taylor brutális belemenését követően. Egy ideig úgy tűnt, hogy végleg szögre kell akasztania a stoplist, de egy év elteltével Eduardo kész visszatérni a nagy csapatba.

„Fizikailag és szellemileg és készen állok. Erősnek érzem magam, minél hamarabb csatlakoznék a társakhoz, de a főnök (Arsene Wenger, az edző) dönti el, hogy mikor léphetek pályára” – nyilatkozta Eduardo, aki a tartalékcsapattal szerda este 2-2-es döntetlent játszott a Stoke City ellen.

„Hosszú ideje nem töltöttem 90 percet a pályán, és ez az önbizalmamnak is nagyon jót tett” – mondta a horvát gólvágó, aki már decemberben is szerepelt a tartalékcsapatban, de a sérülése óta először játszott végig egy meccset.

A tavaly februári sérülés miatt Eduardo kihagyta a bajnokság hátralévő meccseit, és nyári Európa-bajnokságra sem utazhatott el a horvátokkal. Brazíliában is kezelték, nemrég tért vissza Londonba, ahol keményen edzett az elmúlt hónapokban.

nincs döntés aRSAVIN-ÜGYBEN

Közeli a megállapodás a Zenit és az Arsenal között Andrej Arsavin átigazolásának ügyében – legalábbis ezt állítja Arsene Wenger, a londoni labdarúgóklub vezetőedzője. “Jelenleg kilencven százalékon állunk, bár az efféle esetekben a tíz százalék gyakran fontosabb, mint a kilencven, mert az emberek nagyon gyorsan meg tudják változtatni a véleményüket” – fogalmazott szerda este, az Everton elleni, 1-1-re végződött bajnokit követően a francia tréner. Az UEFA Kupa-győztes szentpétervári egyesület eredetileg 20 millió fontot kért 27 éves középpályásáért, de mostanra a hírek szerint 15 millióra csökkentette az árat. Az Arsenal korábban a játékos bérigényét sem tartotta elfogadhatónak, Wenger szavai szerint azonban ezen a téren is közeledtek az álláspontok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik