Élet-Stílus

Hajnal és Lisztes kiesett a kupából

Egy tragédia árnyékolta be a német kupa szerda esti nyolcaddöntőit: Dortmundban lezuhant a lelátóról és belehalt sérüléseibe egy szurkoló. A Werder, a Leverkusen és a Wolfsburg a nyolc között, Hajnal Tamás és Lisztes Krisztián csapata kiesett.

A rendőrség és az ügyészség közlése szerint a Borussia Dortmund-Werder Bremen összecsapás előtt szerencsétlenül járt húszéves férfit azonnal elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni. A baleset körülményeit még vizsgálják.

A találkozót a vendég brémaiak nyerték 2-1-re, s jutottak ezzel a legjobb nyolc közé. A tavaly kupadöntős hazaiaknál Hajnal Tamás 66. percig volt a pályán, akkor 1-1-es állásnál a tréner lehozta a pályáról.

Jürgen Klopp, a dortmundiak trénere (MTI/EPA)

Jürgen Klopp, a dortmundiak trénere (MTI/EPA)

A Bayer Leverkusen főleg az első félidőben mutatott gyors játékával győzte le az Energie Cottbust, és jutott be a negyeddöntőbe. A Wolfsburg is hozta a kötelezőt a másodosztályú Hansa Rostockkal szemben, ahol Lisztes Krisztián végig a pályán volt. A magyar futballista nem játszott rosszul, de a csapatának esélye sem volt, és végül négygólos vereséget szenvedett.

Német-kupa, nyolcaddöntő:
Borussia Dortmund-Werder Bremen 1-2
Bayer Leverkusen-Energie Cottbus 3-1
Karlsruhe-Wehen (II.) 0-1
Wolfsburg-Hansa Rostock (II.) 5-1

Kedden játszották:
Jena (III. osztályú)-FC Schalke 04 0-4
Hamburger SV-TSV 1860 München (II.) 3-1
Freiburg (II.)-Mainz (II.) 1-3
VfB Stuttgart-Bayern München 1-5

a mallorca és a bilbao már a négy között

A Real Mallorca a Real Betis, az Athletic Bilbao pedig a Sporting Gijon otthonában harcolta ki szerdán a továbbjutást a legjobb négy közé a spanyol labdarúgó Király Kupában.

Spanyol-kupa, negyeddöntő, visszavágók:
Real Betis-Real Mallorca 0-0
Továbbjutott: a Mallorca, 1-0-s összesítéssel

Sporting Gijon-Athletic Bilbao 1-2
Tj: a Bilbao, 2-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik