Élet-Stílus

Büntetik a szmogriadó megszegését

admin
admin

2009. 01. 29. 21:06

Budapesten a jövőben 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak azok az autósok, akik megszegik szmogriadó-rendeletet – a riadót azonban nem kötelező elrendelni.

A főváros új szmogriadó-rendelete egyebek közt rögzíti, hogy a jövőben az életbe lépését megelőző napon este hat óráig nyilvánosságra kell hozni a riadó elrendelését. A szmogriadó
MTI

MTI

reggel hattól este tíz óráig lesz érvényben, és a korábbi kategorikus tiltással ellentétben az új szabályozás szerint a főpolgármester nem elrendeli, hanem szükség esetén elrendelheti a járműkorlátozásokat.

A rendelet pontosítja a kivételek körét, s rögzíti, hogy szmogriadó esetén a taxik is közlekedhetnek. Változás az is, hogy 100 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphatnak a szabályszegő autósok.

A januári szmogriadó tapasztalatai alapján az ellenzék sem vitatta a változtatások szükségességét a Fővárosi Közgyűlés. Kifogásolták azonban az anyag helyszíni előterjesztését, hiányolták a szükséges egyeztetéseket, szakvéleményeket. Úgy vélték, hogy rövidesen újabb módosításra lesz szükség.

A közgyűlés egyhangú szavazással dohányzási tilalmat rendelt elaz önkormányzat tulajdonában lévő játszótereken és sporttelepeken. Pesti Imre (Fidesz) módosítását elfogadva a közgyűlés többségi szavazással megtiltotta a fővárosi önkormányzat hivatali épületeiben a dohányzást. Az SZDSZ és az MSZP egy része nem szavazta meg ezt a tiltást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.