Élet-Stílus

Robinhót nemi erőszak miatt letartoztatták

Robinhót nemi erőszak vádjával letartoztatta a brit rendőrség. A Manchester City brazil sztárja ártatlanságát hangoztatja, és óvadék fejében szabadon engedték.

Egy leedsi éjszakai bárban történt bűncselekmény ügyében nyomozó nyugat-yorkshire-i rendőrség letartoztatta a Premier League-ben szereplő Manchester City sztárját, Robinhót.

A rendőrség név szerint nem nevezte meg a futballistát, csak annyit közölt, hogy a január 14-én történt incidens – amelyet egy egyetemista lány jelentett – kapcsán letartoztatásra került egy férfi – azaz Robinho. A 25 éves brazil válogatott labdarúgó határozottan tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, majd kihallgatása után, óvadék fejében szabadlábra helyezték.

Most nem a játékvezetőt kell meggyőznie (MTI/EPA)

Most nem a játékvezetőt kell meggyőznie (MTI/EPA)

Chris Nathaniel, a játékos sajtósa a következőket nyilatkozta az ügy kapcsán: „Robinho semmi törvénybe ütközőt nem követett el, és ha szükséges, örömmel segíti a rendőrség munkáját.”

Egyelőre így áll az ügy, és Robinho minden bizonnyal ott lesz a pályán a szerda esti, Newcatle elleni bajnoki mérkőzésen.

A brazil játékos – akit szeptemberben brit átigazolási rekordot jelentő 32,5 millió fontért a Real Madridtól szerződtetett City – a múlt héten szökése miatt került az újságok címlapjaira, miután engedély nélkül elhagyta a csapata tenerifei edzőtáborát.

A klub fegyelmi eljárást indított vele szemben, s Robinhónak várhatóan 200 ezer fontos büntetést kell majd fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik