Élet-Stílus

Menetel a meglepetésember Melbourne-ben

Andy Murray után a tavalyi finalista Jo-Wilfried Tsongát búcsúztatta a negyeddöntőben a spanyol Fernando Verdasco. A nőknél három orosz és egy amerikai játékos került az elődöntőbe a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

A címvédő Novak Djokovic keddi kiesését követően az elmúlt évi másik döntős, is a negyeddöntőben búcsúzott szerdán az Australian Openen. Az ötödikként rangsorolt francia játékos négy szettben maradt alul a 14. helyen kiemelt spanyol Fernando Verdascóval szemben, aki először jutott be Grand Slam-torna elődöntőjébe.

A nagy meleg miatt fedett Rod Laver Arénában csaknem három óráig tartott a mérkőzés. A spanyol teniszező játékán nem látszott meg, hogy az előző fordulóban ötszettes összecsapásra kényszerült a brit Andy Murrayvel szemben.

Az első két játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, a folytatásban azonban Verdasco kihasználta a bréklehetőségeit (4-4), míg a francia a 13 fogadóelőnyéből csak kettőt nyert meg. Verdasco a következő fordulóban a francia Simont három szettben elintéző Rafael Nadallal találkozik.

Verdasco élete formájában (MTI/EPA)

Verdasco élete formájában (MTI/EPA)

A nőknél már kedden bejutott az elődöntőbe Dinara Szafina és Vera Zvonarjova. Hozzájuk csatlakozott egy nappal később egy harmadik orosz, Jelena Gyementyjeva, majd Serena Williams.

Gyementyjeva az idei évben még nem kapott ki, és már 15 meccse tart a veretlenségi sorozata. A negyedik helyen kiemelt orosz a negyeddöntőben a spanyol Carla Suarez Navarrót búcsúztatta egy brutális mérkőzésen. Az ellenféllel nem volt annyi gondja Gyementyjevának, a 40 fok feletti hőmérséklettel gyűlt meg a baja.

„A lehető legjobban felkészültem az Australian Openre, de ilyen körülmények mellett ennek nincsen különösebb jelentősége. Az eredmény alapján sima meccsnek tűnhetett, de gyilkosan nehéz másfél órát ilyen időben teniszezni” – nyilatkozta a 27 éves orosz, aki az elődöntőben az amerikai Serena Williamsszel csap össze.

Serena a négy között Gyementyjevával csap össze (MTI/EPA)

Serena a négy között Gyementyjevával csap össze (MTI/EPA)

Az amerikai a szintén orosz Kuznyecovával került össze a nyolc között. A második és nyolcadik kiemeltnek csak az első szettet kellett rekkenő hőségben, 42-43 fokban lejátszania, utána a szervezők becsukták az aréna tetejét. Az első felvonást nagy csatában Kuznyecova nyerte 7:5-re, és a másodikban már a meccsért adogathatott, de a fiatalabbik Williams-tetsvér a legjobbkor vette el az adogatását, kiegyenlített, majd a döntő játszmában lemosta a pályáról ellenfelét.

Australian Open, negyeddöntők
Férfi egyes:
Nadal (spanyol, 1.)-Simon (francia, 6.) 6:2, 7:5, 7:5
Verdasco (spanyol, 14.)-Tsonga (francia, 5.) 7:6, 3:6, 6:3, 6:2

Női egyes:
S. Williams (amerikai, 2.)-Kuznyecova (orosz, 8.) 5:7, 7:5, 6:1
Gyementyjeva (orosz, 4.)-Suarez Navarro (spanyol) 6:2, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik