Élet-Stílus

Hoffenheim: megtalálták a gólkirály utódját

Sérülése miatt az idényben már nem léphet pályára Vedad Ibisevic, aki az őszi bajnokikon 18-szor volt eredményes az újonc Hoffenheim együttesében. A helyére a Bundesliga éllovasa leigazolta a Werder Bremen elefántcsontparti válogatott támadóját.

Vedad Ibisevic – aki 17 bajnokin szerzett 18 góljával vezeti a bajnokság góllövőlistáját – a spanyolországi edzőtáborban a Hamburg elleni barátságos találkozón szenvedett január közepén súlyos sérülést. Térdszalag-szakadásából legalább 6 hónapig tart a felépülése, így érthető, hogy a hétvégétől új stadionban játszó Hoffenheim megerősítette a keretét.

Szerdán sikerült is megállapodniuk a Werder Bremennek, ahol Boubacar Sanogo többnyire csak a cserepadot koptatta. Az elefántcsontparti támadó a szezon végéig kölcsönben szerepel a Hoffenheimban.

Ibisevic helyére hozták (MTI/EPA)

Ibisevic helyére hozták (MTI/EPA)

„Teljesen megdöbbentem, amikor meghallottam a hírt. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon jól éreztem magam a Werdernél, ugyanakkor az új csapatomnál feltehetően sokkal több játéklehetőséget kapok” – nyilatkozta Sanogo, aki 84 Bundesliga-meccsen lépett pályára, és 24 gólt szerzett a Werder, a HSV és a Kaiserslautern színeiben.

Sanogo honfitársát, a francia másodosztályban szereplő RC Lens idegenlégiósát is leigazolná német sajtóértesülések szerint a Hoffenheim. Aruna Dindane-ért a hírek szerint 6 millió eurót kellene fizetnie a német klubnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik