Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: harapjon bele a tevetejcsokiba!

Korábban a Csúcsfogyasztóban:
Víztakarékos duplavécé szerelmeseknek
Egy drága klub
Tito edzőterme

A különleges csokoládé egyik fő összetevője, a tevetej egy Dubai közelében lévő farmról származik, ahol háromezer teve biztosítja a folyamatos utánpótlást. Az alapanyagot tejpor formájában szállítják a Manner bécsi gyárába.

(forrás: Compress)

Teve formába öntött tevetejcsoki 10 ezer forintért

(forrás: Compress)

A frissítő tengeri szellőről – (arabul: al-Naszma) – elnevezett csokoládékülönlegességet hagyományos tábla, illetve teve formába öntik, és visszaviszik Dubaiba. Itt a reptéren, a városban valamint a tevefarm szomszédságában található saját üzletben árulják az ínyencséget. Az arab térségben egyébként szívesen fogyasztják a tevetejet magas C-vitamin és ásványianyag-, valamint alacsony zsírtartalma miatt.

Egy – 18 darab teve formájú csokoládéból álló – dobozos desszert átszámítva körülbelül 10 ezer forintba kerül. Egy 130 grammos, üreges, teve alakú csokoládé ára mintegy 3 ezer forintra rúg, míg a nagyobb kiszerelésű (730 grammos) tevecsokiért közel 12 ezer forintot kellene fizetnünk.
(forrás: Compress)

Üres tevecsoki 3 és 12 ezer forintért (forrás: Compress)

A Magyarországon elsősorban mogyorós ostyájáról ismert bécsi vállalkozásnak egyébként nem ez az első nem tehéntejből készülő terméke. A salzburgi Johann Georg Hochleitner cégének öt éve készít birka- illetve bio-kecsketejből többféle csokoládét.

Javasoljon Ön is témát a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik