Élet-Stílus

Puljezevics visszavonul a válogatottól

A Nemzeti Sport értesülései szerint a világbajnokság után többé nem ölti magára a címeres mezt Puljezevics Nenad, a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa.

A 36 esztendős, szerb származású kapus a sportnapilapnak elmondta: a most zajló horvátországi világbajnokságot követően többé nem szerepel a magyar férfi kézilabda-válogatottban.

„Nem motivál, hogy hetedik, jobb esetben ötödik legyek a világbajnokságon, én az ötödik helyet nem tartom sikernek” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a Pick Szeged hálóőre.

Puljezevics szavaiból kiderül, ő nem elégszik meg a tisztes helytállással – az nem motiválja. „Meglehet, bennem van a hiba, de egy franciák elleni vereség után nekem ne veregessék a vállam azzal, hogy tisztességgel helytálltunk” – így a kapus, aki 2001-ben vb-bronzérmes lett még a szerb csapat tagjaként.

Nem elégszik meg a középszerűséggel (MTI/EPA)

Nem elégszik meg a középszerűséggel (MTI/EPA)

„Utólag lehet magyarázni, hogy így kellene, illetve úgy kellett volna játszani, de az okoskodás mit sem ér, ha a kétszer harminc percben nem feszülünk meg a pályán” – fejtegette Puljezevics annak okait, hogy miért nem képes kiugró, világraszóló eredményre a magyar válogatott.

Hajdu János csapata kedden a Koreai Köztársaság együttesével játszik a horvátországi vb középdöntős csoportjának utolsó fordulójában, majd következik a helyosztó – ami a jelek szerint Puljezevics Nenad utolsó válogatottbeli fellépése lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik