Élet-Stílus

MotoGP: a Bridgestone szállítja a gumikat

A következő három évben a Bridgestone szállítja a gumiabroncsokat a gyorsaságimotoros-világbajnokságon résztvevő csapatoknak.

„A Bridgestone megalapozott hírnévvel rendelkezik és nagy támogatója a motorsportnak. Bízom abban, hogy a megállapodás következtében csökkennek a költségek és még nagyobb lesz a küzdelem a világbajnokságon” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta, a világbajnoki sorozatot szervező Dorna cég irányítója.

„A Bridgestone-t boldoggá teszi, hogy a gazdasági válság közepén, ezekben a viharos időkben a Dornával dolgozhat együtt, s hogy fontos eleme a MotoGP-nek” – magyarázta Jaszukava Hirosi, a Bridgestone Motorsport igazgatója.

A korábbi években a Bridgestone mellett a Michelin és a Dunlop is biztosított abroncsokat a versenyzőknek, a következő három évben viszont már csak a Bridgestone „papucsokat” használnak a pilóták. A japán gyár a sorozat első kizárólagos gumiszállítója.

A 18 futamos világbajnokság április 12-én a Katari Nagydíjjal, Losailban kezdődik. Az idén már magyar futam is lesz, erre szeptember 20-án, a most épülő Balatonringen kerül sor.

A világbajnokságon két magyar is szerpel, Talmácsi Gábor és Tóth Imre egyaránt a negyedliteresek között érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik