Élet-Stílus

Magyar cég tervezheti az új budapesti városházát

Csődöt jelentett az új budapesti városházát tervező holland építésziroda, így helyét az építészpályázaton második helyet szerzett Archikon Kft. foglalhatja el - írta a Népszabadság.

Azonnali tájékoztatást kért Erick van Egeraat holland építésztől Beleznay Éva, Budapest főépítésze, miután a Városháza Fórum tendergyőztesének, az EEA Architects nevű cégnek rotterdami központi irodája is csődöt jelentett. A 150 alkalmazottat foglalkoztató cég budapesti irodáját már decemberben bezárták.

Az egykori Károly körúti bazársor mögött, a Főpolgármesteri Hivatal jelenlegi épületét, a Városháza parkot, a Merlin Színházat, a Belvárosi Tűzőrséget is magába foglaló, 40 ezer négyzetméteres tömb beépítésére tavaly áprilisban kiírt építészeti tervpályázatra 18 pályaművet nyújtottak be.

Az EEA Architects mögött a magyar Archikon Kft. nyerte el a második díjat, így ha az EEA képtelen lesz elkészíteni a terveket, akkor az önkormányzat – a pályázati kiírás értelmében – a magyar céggel köt szerződést – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik