Élet-Stílus

Történelmi befutó Daytonában

A daytonai 24 órás autóverseny történetének legkisebb különbségű győzelmét aratta a Porsche - mindössze 0,167 másodperces előnnyel diadalmaskodott.

A Brumos Racing (Porsche) rendkívül szoros hajrában, 0,167 másodperccel – körülbelül négy autóhosszal – előzte meg a Chip Ganassit (Lexus), ezzel a viadal 47 éves történetének legkisebb különbségű győzelmét aratta. De a negyedik SunTrust (Ford Dallara) is csak 7,589 másodperccel maradt el a győztestől.

A vonatkozó rekordot a Dodge Viper tartotta azzal, hogy 2000-ben 30,879 másodperccel verte a Chevrolet Corvettet.

A nyerő négyes – David Donohue, Antonio Garcia, Darren Law és Buddy Rice – 21. alkalommal vezette sikerre a német gyárat Floridában, a legendás daytonai 24 órás autóversenyen.

Az egykor a Forma-1-ben jeleskedő kolumbiai Juan Pablo Montoya és három ganassis társa sorozatban három diadal
után szorult a második helyre. A döntő pillanat az volt az 5,7 kilométeres oválpályán, amikor 41 perccel a vége előtt Donohue megelőzte Montoyát, aki már nem tudott „visszavágni”.

„A verseny előtt megmondtam, amennyiben a Porschénak nem lesz technikai problémája, akkor legfeljebb a második helyre lehetünk jók. Persze mindent megpróbáltunk, én például 110 százalékot adtam ki magamból” – magyarázta Montoya.

A győztes Porsche 735 kört, 2 616,6 mérföldet tett meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik