Élet-Stílus

Talmácsi újra nyeregben

Talmácsi Gábor az ötödik időt érte el a spanyolországi tesztelés első napján. A magyar motoros, aki tavaly a 125 kcm-esek között bronzérmes lett a világbajnokságon, az idén egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek között versenyez.

A gyakorláson a spanyol Alvaro Bautista volt a leggyorsabb 1:44.351 perccel, Talmácsi ideje 1:45.361 p volt.

A Jerez de la Fronterában rendezett tesztelésen a csapattól kapott beszámoló szerint a magyar versenyző körről-körre javított az eredményén. A nap folyamán többfajta gumit és különböző beállításokat próbálgattak, valamint nagyon sokat dolgoztak a kipörgésgátlóval is.

Talmácsi fizikailag jól bírta a 44 kört, viszont műtött keze terhelésre még mindig jelezte, hogy nem százszázalékos, ezért a nap végén kénytelen volt felkeresni Claudio Costát, a MotoGP hivatalos orvosát.

A Talmának becézett motoros hétfőtől szerdáig Jerezben gyakorol a 250 kcm-es géppel, majd csütörtökön elutazik Valenciába, ahol további két napon át teszteli az Apriliát.

A 18 futamos világbajnokság április 12-én a Katari Nagydíjjal kezdődik; az idén már magyar GP is lesz, szeptember 20-án a Balatonringen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik