Élet-Stílus

Potyogtak a gólok az NHL All Star-meccsén

Záporoztak a gólok az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) All Star-gálameccsén, amelyen Kelet csapata végül büntetőkkel győzte le Nyugatot.

A rekordbajnok Canadiens centenáriumának tiszteletére Montralban került sor a 2009-es NHL All Star-gálára. A helyi szurkolók összesen négy montrali játékost választottak be a keleti csapatba, ugyanakkor Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins sztárja térdsérülése miatt nem öltözött szerelésbe, elegáns öltönyben integetett a bemutatáskor. De a Nyugat sem a legjobb összeállításában szerepelt: a Stanley-kupa-győztes Detroit Red Wingsből senki sem képviseltette magát.

Ezzel együtt a „West” már az első támadása során előnybe került, igaz, egy pazar háromszögelés végén Alekszander Ovecskin kisvártatva egyenlített. A folytatásban is potyogtak a gólok: az első és harmadik harmadban hatszor, a másodikban tízszer zörrent meg a háló, miután egyik csapat sem törődött a védekezéssel, és az iram, a tempó is nagyon visszafogott volt.

Összesen huszonnyolc hokis szerzett pontot, míg a bírók egyetlen egyszer ítéltek kiállítást, a hosszabbításban Mike Komisareknek (Kelet) kellett kiülnie a büntetőpadra.

A legértékesebb: Alekszej Kovaljov

A legértékesebb: Alekszej Kovaljov

Ez volt a gálák történetének második legtöbb gólt hozó mérkőzése, s az ötödik, amely nem dőlt el a rendes játékidőben. Büntetőkre viszont ezt megelőzően csak egyszer, 2003-ban került sor – akkor a Nyugat jött ki jobban a szétlövésből.

Most a Kelet, amelyből Alekszej Kovaljov és Ovecskin is betalált, míg a nyugatiaknak nem sikerült rávezetésből a kapuba juttatni a korongot. A találkozó legértékesebb hokisának, azaz az MVP-nek az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes
orosz Alekszej Kovaljovot (Montral Canadiens) választották.

„Ennél jobban nem is sülhetett volna el a dolog. A szurkolók szavaztak be a gálára, kezdő, mi több: csapatkapitány lehettem, és a végén én kaptam meg az MVP-nek járó díjat. Örökké emlékezni fogok erre az estére” – mondta Kovaljov, aki két gólt és egy gólpasszt jegyzett.

All Star-gála, Montreal, Bell Centre:
Kelet-Nyugat 12-11 (4-2, 4-6, 3-3, 0-0), szétlövés után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik