Élet-Stílus

Meryl Streep és Sean Penn a legjobbak?

A Gettómilliomos (Slumdog Millionare) című filmnek ítélte oda idei fődíját - a legjobb színészgárdának járó elismerést - az amerikai film-és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG), Meryl Streep kapta a legjobb női, Sean Pen pedig a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést a vasárnapi Los Angeles-i díjkiosztón.

A Slumdog Millionare – amely egy indiai (mumbai) fiatalemberről, a Legyen Ön is Milliomos vetélkedő győzteséről szól – azután zsebelt be újabb elismerést, hogy két hete tarolt az Oscar-díj “előfutárának” is tekintett Arany Glóbusz-díjkiosztón, megkapva a tavalyi év legjobb filmjéért, a legjobb rendezésért, a legjobb forgatókönyvért, illetve a legjobb zenéért járó Golden Globe-szobrocskát.

Meryl Streep a Kétely, Sean Penn pedig a Milk című, Harvey Milkről, egy amerikai meleg politikusról szóló életrajzi drámában nyújtott alakításával érdemelte ki a legjobb főszereplőnek járó elismerést. A Golden Globe-díjakhoz hasonlóan a legjobb férfi mellékszereplőnek, a tavaly januárban elhunyt Heath Ledger (A sötét lovag) bizonyult, a legjobb női mellékszereplő díját pedig Kate Winslet (A felolvasó) vihette haza.

A SAG által kiosztott díjak az Arany Glóbusz mellett az Oscar-díjak egyik legmegbízhatóbb előrejelzőjévé nőtték ki magukat.

A vasárnapi díjkiosztó legnagyobb vesztese a Benjamin Button különös élete című film, amely üres kézzel távozott, miközben múlt csütörtökön 13 Oscar-díjra kapott jelölést. A másik látványos vesztes a szintén többszörösen Oscar-díjra jelölt Frost/Nixon című film, amely felidézi David Frost riporter interjúit Richard Nixon amerikai elnökkel, David Poland, a Movie City News szerkesztője annak a véleményének adott hangot, hogy az “emberek csodálják Benjamin Buttont, de nem szeretik a filmet, …amelyben a színészi játék kitűnő, de a film érzelmileg nem fogja meg a nézőt.”

Meryl Streep a szobrocskával (Fotó: MTI)

Meryl Streep a szobrocskával (Fotó: MTI)

A televíziós sorozatok között a SAG ítészei a Reklámőrülteknek (Madmen) adták a legjobb színészgárdának járó elismerést, a Rock 30 című film gárdája pedig a legjobb vígjátéknak járó elismerést. Hugh Laurie bezsebelte a Doktor House filmsorozat főszerepében nyújtott alakításáért a legjobb drámai férfi főszereplőnek járó díjat, Sally Field pedig a Testvérekben nyújtott alakításáért a legjobb drámai női főszereplőnek ítélt díjat.

Február 22-én adják át az Amerikai Filmakadémia arany Oscar-szobrocskáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik