Élet-Stílus

A kiállított Mourinho nélkül nyert az Inter (videó)

Az Inter ismét az olasz labdarúgó-bajnokság tabellájának élére állt, miután a 20. forduló záró találkozóján egy góllal legyőzte a vendég Sampdoria együttesét.

Az Inter Zlatan Ibrahimovic nélkül (a svéd a lelátón ült) adott randevút a Sampdoriának, és a gólerős támadó nélkül igencsak halovány volt a milánóiak támadójátéka. Adriano veszélyes szabadrúgásán kívül komoly helyzet nem is akadt a feszült légkörben lejátszott első félidőben. Izgalomban persze így sem volt hiány: a 40. percben Domenico Celi bíró elküldte a kispadtól az oldalvonal magyarázó José Mourinhót, az Inter edzőjét.

Ez pedig olyannyira felpaprikázta a hazaiakat, hogy még a szünet előtt, a hosszabbítás második percében megszerezték a vezetést. Maicon megbolondította a védőjét a jobb oldalon,
és a beadása is pontos volt, így a hosszú oldalon érkező Adrianónak már nem volt nehéz dolga – közelről lőtt a hálóba.

Inter-Sampdoria 1-0

A második félidőben az Inter játszott veszélyesebben, de újabb gól nem esett – Luca Castellazzinak, illetve kapuskollégájának, Júlio César is köszönhetően. Utóbbinak sok dolga ugyan nem volt a meccsen, de a legvégén nagyot kellett védenie Daniele Dessena ígéretes lövésénél. Az Inter győzelmével ismét a tabella élére állt, s három ponttal előzi meg a Juventust.

„Ezen a hétvégén a bírók nem voltak csúcsformában, és a mi mérkőzésünkön sem volt ez másképp: nagyon sokszor villant a sárga lap, a kiállításom pedig felfoghatatlan a számomra” – magyarázta José Mourinho, de egy igazán érdekes mondat csak ezután csúszott ki a szájából.

„Tapasztalatlan bíró vezette a mérkőzést, és egyáltalán nem támogatott minket (?!), de azt hiszem, a csapatom megfelelő választ adott a működésére.

– A szezonban egyetlen rossz meccsünk volt, az Atalanta elleni bajnoki, de már túl vagyunk rajta, és az együttesem ezúttal is fantasztikusan játszott. Mindenkinek gratulálok ” – tette hozzá a portugál szakember, aki arra nem tért ki, hogy Celinek egyáltalán miért kellett volna támogatnia az együttesét.

Adrianót és mourinhót is eltilttották

Az olasz labdarúgóliga három mérkőzésre eltiltotta Adrianót, az Inter csatárát, mivel a vasárnapi találkozón megütötte egyik riválisát, Daniele Gastaldellót. A bíró nem vette az ütést, Adrianót a videofelvételek alapján tiltották el.
Az Inter edzője, José Mourinho szerdán a Catania elleni hétközi fordulóban nem ülhet le a kispadra, őt ugyanis kiállították, mivel túl hevesen vitatkozott bírókkal. (MTI)

Serie A, 20. forduló:


Inter-Sampdoria 1-0 (1-0)


Gól: Adriano (45+2.)



Korábbi eredmények:

Bologna-AC Milan 1-4
Genoa-Catania 1-1
Lazio-Cagliari 1-4
Lecce-Torino 3-3
Napoli-AS Roma 0-3
Palermo-Udinese 3-2
Siena-Atalanta 1-0
Juventus-Fiorentina 1-0
Reggina-Chievo 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik