Élet-Stílus

Még Rocky is csettintett Mosley KO-ja láttán

A Los Angelesben rendezett gálán a kihívó amerikai Shane Mosley a kilencedik menetben technikai KO-val legyőzte a címvédő mexikói Antonio Margaritót, s ezzel megszerezte a WBA váltósúlyú világbajnoki övét.

A Los Angeles Lakers otthonául is szolgáló STAPLES Centerben igencsak illusztris társaság előtt feszült egymásnak a két, nagy ütőnek számító – a három különböző súlycsoportban is csúcsra érő Mosley 51 meccsen 38, Margarito 43/27 idő előtti győzelmet számlált – öklöző.

A lelátón egymás mellett kedélyesen üldögélő Sylvester Stallonén és a kaliforniai kormányzó Arnold Schwarzeneggeren kívül Mark Wahlberg, Joe Pesci és Cuba Gooding Jr, no meg a pályatárs Bernard Hopkins is helyet foglalt,

A balhorgokkal és jobbegyenesekkel operáló 37 éves Mosley gyakorlatilag az első pillanattól irányította a 12 menetesre tervezett összecsapást, fölénye aztán a nyolcadik felvonásban vált teljesen egyértelművé.
Margarito a nyolcadik menetet még kihúzta (MTI/AP)

Margarito a nyolcadik menetet még kihúzta (MTI/AP)

Ezt a szakaszt még kihúzta valahogy a 30 esztendős rivális, a következő menet elején azonban Mosley elsöprő rohamára csak a törölköző bedobása lehetett a válasz.

Az amerikai – kora ellenére – elsősorban lábmunkája és ütései gyorsaságának köszönhette sikerét, szinte mindvégig két fokozattal feljebb pörgött, mint az általa a ringben végigkergetett mexikói. A kiütéstől eltekintve is óriási volt a fölénye: a 9. menet elején mindhárom bírónál toronymagasan vezetett (80-71, 79-72, 78-73).

Az ötödik menettől viszont nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz szükség a pontozóbírók döntésére: Mosley eddigre ugyanis szinte teljesen felőrölte a bajnok ellenállását. Margarito a nyolcadik felvonásban egy sorozat miatt a földre került, s bár a gong megmentette, kihívója a kilencedikben nem hagyta kihasználatlanul a lehetőséget.
A mexikói a kilencedik menetben végérvényesen a földre került (MTI/AP)

A mexikói a kilencedik menetben végérvényesen a földre került (MTI/AP)

Huszonegy (!) megválaszolatlan ütés után Raul Caiz Sr. bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet.

Mosley 52. profi meccsén a 46. sikerét aratta (39 kiütés), Margarito 44. fellépése alkalmával a hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni. A mostani bizonyára emlékezetes marad, hiszen először kapott ki KO-val.

A hírek szerint mindkét öklöző körülbelül 2,4 millió dollárt kapott a mérkőzésért. Az összecsapást 20 820 néző tekintette meg a Staples Centerben, az 1999 októberi nyitás óta ilyen sokan még soha nem voltak egy sporteseményen a létesítményben.

WBA, váltósúlyú címmérkőzés, Los Angeles:
Mosley (amerikai)-margarito (mexikói) KO a 9. menetben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik